Muntatge de col·lecció de monedes i mans agafant bitllets d'euro

Si tens monedes antigues a casa, pots guanyar diners extres si les vens aquí

Descobreix els millors llocs per vendre les teves monedes antigues

Tenir monedes antigues d'Espanya a casa pot ser sinònim de tenir una petita fortuna. La raó és que aquest tipus d'exemplars són dels més buscats i es troben tan sols darrere de certs exemplars dels Estats Units.

Gràcies a això, l'oportunitat de fer negoci és cada vegada més gran. Per exemple, les pessetes són de les monedes més cotitzades. Com que són antigues i ja no es poden trobar amb facilitat, s'han convertit en l'objecte de desig de molts col·leccionistes.

No obstant això, també hi ha un altre tipus de monedes, com les d'euro, molt cotitzades al mercat. Amb elles també podràs guanyar diners, sobretot si compten amb certes característiques que les fan especials.

El negoci de les monedes: en auge

Una de les coses que has de tenir en compte és que el mercat de les monedes és un autèntic negoci amb què pots arribar a guanyar força diners. Les monedes han esdevingut un objecte de col·lecció, cosa que les fa irresistibles per a moltes persones.

Muntatge d'una moneda de 2 euros i un munt de monedes variades
Les monedes s'han convertit en un objecte de col·lecció. | Getty Images

De fet, fins i tot hi ha entitats financeres, també bancs, que s'encarreguen d'adquirir monedes antigues. Això forma part del seu negoci de compra i venda d'articles i objectes de col·lecció.

No obstant això, també cal deixar clar que no totes les monedes antigues tenen el mateix valor. Fins i tot, n'hi ha algunes que no tenen cap valor. Això és així perquè el valor pot variar segons la raresa dels exemplars o el seu estat de conservació i de demanda.

Tot i això, en el cas que tinguis exemplars de monedes antigues a casa, és el moment de treure-les per donar-los una ullada. Així, les podràs classificar i comprovar si tens la possibilitat d'aconseguir diners venent-les.

Com pots vendre les teves monedes antigues?

En cas que no siguis col·leccionista de monedes o amant del mercat de la numismàtica, el més comú és que no sàpigues què fer amb les monedes que tens. Això es pot convertir en un problema a l'hora de vendre-les, per això t'interessa seguir aquests consells.

Muntatge de moltes monedes d'euro amb polzes cap amunt i avall
Si no ets cap expert, potser no saps per on començar. | Getty Images, Pexels

Prepara la moneda per vendre-la

En primer lloc, has de conèixer a la perfecció el valor del teu exemplar. Després, neteja la teva moneda i fes unes quantes fotos. Recorda que ha de romandre en un estat de conservació excel·lent.

Fes una subhasta en línia

Després, el més senzill és optar per organitzar una subhasta en línia en webs de confiança. En aquest punt, eBay és un dels portals més coneguts per part dels col·leccionistes.

També hi ha pàgines com ara Foronum, el fòrum numismàtic més conegut d'Espanya, on tens la possibilitat de vendre les teves monedes. Passa el mateix amb espais com TodoColección, que compta amb una secció especial de monedes i bitllets.

D'altra banda, també és interessant donar una ullada a Catawiki. Es tracta d'un portal d'origen holandès on, a més de vendre'n els exemplars, també podràs conèixer el valor de les teves monedes gràcies al servei de taxació.

Muntatge d'una torre de monedes d'euro i rodona amb fletxes ascendents
A Catawiki podràs conèixer el valor de les teves monedes. | Getty Images, SERSOL

Així mateix, a Milanuncios també tindràs l'oportunitat de trobar compradors. És un dels webs més coneguts a Espanya i, encara que no està especialitzada en la venda de monedes, això també forma part del negoci.

Botigues d'antiguitats

Actualment, vendre les teves monedes per Internet és una de les formes més senzilles i ràpides. Ara bé, no només ho pots fer a les pàgines en línia que t'hem mostrat, sinó que també pots acudir a establiments físics.

En aquest cas, hi ha botigues d'antiguitats i especialitzades en monedes antigues on t'ajudaran amb la taxació, compraran les teves monedes o trobaran compradors interessats. Així, la feina serà més senzilla.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!