Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de tres passatgers de l'aeroport del Prat d'esquenes mirant un panell amb la informació de les sortides de la terminal 2

La terminal T2 de l'Aeroport del Prat obrirà abans del previst

Ryanair, EasyJet i Transavia, entre d’altres, començaran a operar des de la terminal

Pla general de tres passatgers de l'aeroport del Prat d'esquenes mirant un panell amb la informació de les sortides de la terminal 2
Ryanair, EasyJet i Transavia, entre d’altres, començaran a operar des de la terminal | ACN

L’Aeroport de Barcelona – El Prat  posarà novament en funcionament la  Terminal T2 a partir del 24 de juliol, una setmana abans del previst, per «adaptar-se» a la  situació operativa, facilitar la distància de seguretat  i evitar aglomeracions  a les instal•lacions. D’aquesta manera, l’aeroport tornarà a tenir operatives les terminals T1, T2A i T2B i recuperarà el servei gratuït de llançadores  entre les dues terminals de l’aeroport. Ryanair, EasyJet, Wizz Air, Transavia, Air Baltic, Air Moldova, Pegasus Airlines i Volotea començaran a operar des de la terminal T2B, mentre que la resta de companyies aèries continuaran operant per la Terminal T1.

Tots els passatgers de la Terminal T2 hauran d’accedir a les instal•lacions a través de les  portes situades als extrems de la Terminal T2B. L’accés a les portes d’embarcament es farà únicament a través del control de seguretat d’aquesta zona. Així mateix, AENA ha recordat que només podran accedir a la terminal les persones amb reserva o targeta d’embarcament o alguna causa justificada, com els acompanyants de menors.

  

A mitjans de juny, la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, va avançar la previsió de tornar a obrir la T2 a partir de l’1 d’agost, després que la caiguda dràstica de vols obligués a tancar-la. A causa de la  crisi del coronavirus, hi van deixar d’operar, entre d’altres, Ryanair, Norwegian i EasyJet. La reobertura de la Terminal T2, per tant, es donarà una setmana abans del previst.

En aquell moment, preguntada per la  pujada de preus dels bitllets, Corrochano va dir que en els últims dies estaven sortint ofertes, va cridar a activar la demanda i va subratllar que Aena ha aprovat incentius per «afavorir que les companyies puguin posar avions i no depenguin tant de la demanda dels passatgers».

Sobre la situació financera de les companyies va assenyalar que és complexa i que no totes tenen la mateixa fortalesa financera, alhora que va afegir que ara hi ha optimisme encara que «la recuperació és molt lenta», perquè només operen un 20% dels vols. En aquest sentit, Corrochano va vaticinar que podria haver-hi fusions o compres entre companyies a conseqüència de la  crisi del coronavirus, i va defensar que els viatgers no volen per por de contagis, per la situació sanitària d'altres països i per no saber si el seu vol es cancel·larà o no.