Moncloa rectifica: les terrasses podran obrir a la fase 1 amb un aforament del 50%

La terrassa d'un bar al Poblenou, a Barcelona
Imatge de la terrassa d'un bar al barri del Poblenou de Barcelona. | ACN

El govern espanyol ha rectificat i permetrà que les terrasses obrin a la fase 1 amb un aforament del 50% i no del 30%. Així ho han explicat fonts de la Moncloa, aquest dissabte a la tarda. La majoria de províncies arribaran a la fase 1 a partir de l'11 de maig, tot i que algunes illes de les Canàries i Balears ja hi seran des de dilluns. Cal recordar que per passar a aquesta fase caldrà acomplir

Per altra banda, els cotxes de fins a 9 places es podran omplir si els viatgers comparteixen domicili. Si no, el límit serà de 2 persones per cada fila. Sempre caldrà utilitzar la mascareta. La Moncloa també autoritzarà obres petites de rehabilitació en locals tancats i a habitatges buits. Els comerços minoristes de fins a 400 metres quadrats podran obrir amb cita prèvia amb preferència per als majors de 65 anys.

Reunions a casa d'un màxim de deu persones

A més, el govern espanyol permetrà reunions de fins a 10 persones en domicilis i a l'espai públic a partir de la fase 1, segons fonts de la Moncloa. La majoria de províncies arribaran a la fase 1 a partir de l'11 de maig, però les illes de la Graciosa, del Hierro, la Gomera (Canàries) i Formentera (Balears) ja hi seran dilluns que ve. Caldrà mantenir una distància de 2 metres entre els integrants de les trobades.

D'altra banda, el govern espanyol ha reiterat que negociarà amb cada comunitat autònoma el marc territorial amb què s'aplica el desconfinament. Tot i que la referència són les províncies, la Moncloa s'obre a reunir-se amb la Generalitat per decidir, conjuntament, si la desescalada es fa per àrees sanitàries tal com reclama el Govern de Quim Torra.

Fonts del govern espanyol han insistit que la unitat de referència per a la desescalada continua sent la província, però que es pot optar per una altra opció si compleix els requisits, i si així es justifica. La Moncloa vol que almenys es faci una reunió entre el govern espanyol i el govern de la comunitat autònoma que reclami una alternativa a les províncies, una trobada que es mantindria, a priori, amb el titular de Sanitat, Salvador Illa. La decisió es prendria de manera conjunta.


Comentaris

envia el comentari