Les terrasses dels bars i restaurants reobriran sí o sí a partir del 23 de novembre

El Govern ha assegurat que a partir d'aquell dia es reprendrà l'activitat a l'aire lliure, tant de lleure com esportiva

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
Les terrasses de bars i restaurants catalans reprendran la seva activitat a partir del 23 de novembre. | Cedida

Les terrasses dels bars i restaurants podran reobrir a partir del pròxim 23 de novembre. El Govern preveu autoritzar la represa de tota l'activitat a l'aire lliure, tant de lleure com esportiva, siguin quines siguin les dades d'incidència de la Covid-19 a Catalunya. Així, aquell dia —després de prop d'un mes i mig de tancament— el sector de l'hostaleria per a poder reobrir les terrasses dels seus establiments.

Sobre l'aixecament d'algunes restriccions a partir del pròxim 23 de novembre, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha indicat que aquell dia s'obrirà tota l'activitat a l'aire lliure «siguin quins siguin els resultats dels indicadors», mentre que aquelles activitats que es fan en recintes tancats s'aniran «analitzant una per una» en funció de les dades assistencials.

Argimon s'ha mostrat convençut que la situació haurà millorat molt d'aquí a deu dies, que són necessaris per acabar de consolidar la millora de les dades de la pandèmia. «No estem bé ara, però anem en la direcció correcta», ha insistit. En la mateixa línia, la consellera de Salut ha indicat que la desescalada serà «progressiva», ja que «no pot ser de cop».

La proposa de Ramon Tremosa queda en paper mullat

L'anunci d'aquesta reobertura ha arribat en la mateixa roda de premsa en què s'ha anunciat la pròrroga de les restriccions en bars i restaurants durant deu dies més. Així, ha quedat en paper mullat el pla del Departament d'Empresa i Coneixement, que havia proposat a Salut que els establiments poguessin reobrir portes a partir de demà divendres, amb certes restriccions, i que va provocar una nova baralla entre ERC i JxCat en el si del Govern.

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha justificat la pròrroga de mesures en l'hostaleria perquè tot i que la tendència actual del coronavirus és «de baixada», Catalunya encara es troba «en el pic de l'impacte assistencial», amb unes dades molt superiors a les que «pot sostenir» el sistema sense alterar la seva activitat.

Els responsables sanitaris preveuen que se superi el pic assistencial aquesta setmana, i aleshores serà quan s'espera que comencin a baixar els ingressos, tant en llits convencionals, amb 2.687 pacients actualment, com a les UCI, amb 583. Aquests dies, els ingressos s'estan estabilitzant.


Comentaris

envia el comentari