Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mapa del terratrèmol de 5,8 que ha tingut lloc aquest migdia a Istanbul

Un terratrèmol de magnitud 5,8 fa tremolar Istanbul amb alguns desperfectes

El fort sisme, amb epicentre al mar de Màrmara, ha causat escenes de pànic i pocs danys en aquesta turística ciutat. Fins i tot a Bucarest (Romania) s'ha sentit el moviment del terra

Mapa del terratrèmol de 5,8 que ha tingut lloc aquest migdia a Istanbul
Mapa del terratrèmol de 5,8 que ha tingut lloc aquest migdia a Istanbul | EMSC

 

Un terratrèmol de la magnitud de 5,8 en l'escala de Richter ha causat aquest dijous el pànic a tot Istanbul i l’han notat fins i tot a països veïns, encara que de moment no hauria provocat greus danys i víctimes mortals.

El sisme s'ha produït a les 13.59 hora local (10.59 GMT) i l'epicentre es localitza en el Mar de Màrmara, a uns 70 quilòmetres al sud-est del centre de la ciutat, de 15 milions d'habitants, segons les informacions de l'Observatori Sismogràfic de Kandilli a Istanbul.

Aquesta institució dóna la magnitud com 5,7 en l'escala de Richter, mentre que l'organisme governamental AFAD la situa en 5,8 graus, de totes maneres es tracta del terratrèmol més fort registrat a Istanbul en més d'una dècada.

El terratrèmol ha fet tremolar els habitatges i alguns gratacels de forma evident durant diversos segons, com ha pogut comprovar l’agencia EFE, sense arribar a causar importants conseqüències. Per sort, sembla que només ha destruït el minaret d'una mesquita d'Istanbul. Si que hauria causat alguns atacs d'ansietat, i el govern local ha anunciat que les escoles tancaran el que queda de dia.

Per altra banda, no es descarta que el sisme pugui haver causat danys o fins i tot víctimes en algunes zones més properes a l'epicentre. Les autoritats han recomanat a la gent que no entri en edificis en mal estat. El dimarts passat la mateixa ciutat va registrar un terratrèmol de magnitud 4,6 amb epicentre vora el lloc actual, que només es va sentir lleugerament en la major part d'Istanbul.