Imatge d'un sismògraf

Un petit terratrèmol saccseja de matinada dues comarques catalanes

El sisme, de magnitud 2,6, s'ha registrat entre l'Alt Penedès i el Garraf

Un petit terratrèmol de magnitud 2,6 a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dijous l'Alt Penedès i el Garraf. Segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del sisme està situat a l'Alt Penedès a una profunditat de vuit quilòmetres. 

Amb aquesta magnitud, el moviment s'ha percebut lleugerament, sense provocar danys. L'alerta pel terratrèmol ha saltat a les tres de la matinada.

Fa tres setmanes, una situació idèntica a l'Urgell 

Un petit terratrèmol de magnitud 2,4 a l'escala de Richter ha sacsejar el diumenge, 7 d'agost, al vespre, els Pirineus. 

Segons va informar l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del sisme estava situat entre Andorra i l'Alt Urgell a una profunditat de dos quilòmetres. 

Amb aquesta magnitud, el moviment només es va notar a prop de l'epicentre. L'alerta pel terratrèmol va saltar a les 20.32 hores.

I avui... a l'espera de pluges 

Fins a mig matí són probables alguns ruixats dispersos a l'extrem nord-est i a l'extrem sud. A partir d'aleshores es produiran xàfecs dispersos acompanyats de tempesta al Pirineu i Prepirineu, així com localment al prelitoral, que a partir de la tarda es faran més extensos i podran afectar qualsevol punt, essent menys probables al litoral. 

Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forts a l'interior, i s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, per bé que seran abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) a les zones avisades o localment molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores). A més, localment aniran acompanyats de calamarsa o pedra.