Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un sismògraf

Un petit terratrèmol saccseja de matinada dues comarques catalanes

El sisme, de magnitud 2,6, s'ha registrat entre l'Alt Penedès i el Garraf

Un petit terratrèmol de magnitud 2,6 a l'escala de Richter ha sacsejat aquest dijous l'Alt Penedès i el Garraf. Segons ha informat l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del sisme està situat a l'Alt Penedès a una profunditat de vuit quilòmetres. 

Amb aquesta magnitud, el moviment s'ha percebut lleugerament, sense provocar danys. L'alerta pel terratrèmol ha saltat a les tres de la matinada.

Fa tres setmanes, una situació idèntica a l'Urgell 

Un petit terratrèmol de magnitud 2,4 a l'escala de Richter ha sacsejar el diumenge, 7 d'agost, al vespre, els Pirineus. 

Segons va informar l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'epicentre del sisme estava situat entre Andorra i l'Alt Urgell a una profunditat de dos quilòmetres. 

Amb aquesta magnitud, el moviment només es va notar a prop de l'epicentre. L'alerta pel terratrèmol va saltar a les 20.32 hores.

I avui... a l'espera de pluges 

Fins a mig matí són probables alguns ruixats dispersos a l'extrem nord-est i a l'extrem sud. A partir d'aleshores es produiran xàfecs dispersos acompanyats de tempesta al Pirineu i Prepirineu, així com localment al prelitoral, que a partir de la tarda es faran més extensos i podran afectar qualsevol punt, essent menys probables al litoral. 

Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment forts a l'interior, i s'acumularan quantitats entre minses i poc abundants en general, per bé que seran abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores) a les zones avisades o localment molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores). A més, localment aniran acompanyats de calamarsa o pedra.