Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un gos traient el cap per la finestra del cotxe

El test que hauràs de passar d'aquí a molt poc si tens gos: nova llei animal

Així serà el test obligatori per als amos dels gossos

La nova Llei del Benestar Animal, defensada a ultrança per Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern, és un fet. I és que ja ha estat aprovada de manera definitiva al Congrés dels Diputats.

Estem parlant d'una llei on es vol preservar fonamentalment els drets dels animals domèstics i els salvatges en captivitat.

A més, un dels grans objectius d'aquesta nova llei de benestar animal és acabar amb el maltractament i l'abandonament dels animals, cosa que ha preocupat i molt els animalistes aquests últims anys. Sobretot, per la freqüència amb què es descobreixen casos d'abandonament de mascotes que es produeixen al nostre territori.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Entre els punts destacats d'aquesta Llei Animal, hi ha l'obligació que els amos hauran de fer un curs que acrediti la seva formació per poder tenir el gos.

El test que hauran de passar els amos dels gossos

En aquest cas, ens trobem que a la nova llei, a l'article 30, es posa de manifest que «les persones que optin a ser titulars de gossos hauran d'acreditar la realització d'un curs de formació per a la tinença d'aquests. Tindrà una validesa indefinida», diu aquest article.

Imatge d'un gos alegre
La prova que serà obligatòria a Espanya d'aquí a poc si vols tenir un gos | GETTY IMAGES

Alhora, si ja tens un gos, la llei apunta que les persones titulars, juntament amb els seus gossos, hauran de fer un test. Serà necessari per valorar la seva actitud per desenvolupar-se en l'àmbit social.

Quant al temps donat per realitzar aquest test, és de dos anys des de l'entrada en vigor de la Llei de Benestar Animal.

Així serà el test que entrarà en vigor amb la nova Llei Animal

Sobre la definició d'aquest curset, a la mateixa Llei s'assegura que aquest tipus de cursos són gratuïts i igualment ho són aquells tests per a les persones que ja tenen un gos.

Imatge de dos gossos jugant
Les nostres mascotes estaran més protegides amb la nova Llei del Benestar Animal del govern d'Espanya | EUROPA PRESS

Ara com ara, no coneixem gaires més detalls d'aquest tipus de proves d'accés per tenir gos. Només s'informa que tant el contingut com les característiques del test es desenvoluparan de manera reglamentària.

Carlos Alfonso López, de la Reial Societat Canina Espanyola (RSCE), ha parlat amb El País. Així, doncs, López afirma el que sap sobre una d'aquestes proves.

Exposa que «el test tindrà tres parts, una de cura i veterinària, una altra de benestar animal i una altra de legislació».

«La idea és que els documents te'ls puguis descarregar i omplir en línia de forma gratuïta. Té un afany informatiu més que restrictiu», ha dit de manera sincera.

L'assegurança de responsabilitat civil que hauràs de contractar per tenir gos

A més, la Llei de Benestar Animal fixa que els propietaris dels gossos hauran de «contractar i mantenir en vigor una assegurança de responsabilitat civil per danys a tercers».

Imatge d'una noia amb el seu gos
Així és el test que tots els amos de gossos hauran de passar | GETTY IMAGES

Aquest ha d'«incloure en la cobertura les persones responsables de l'animal, per un import de quantitat suficient per sufragar les possibles despeses derivades, que s'establirà reglamentàriament».

Parlem d'una normativa semblant a la que ja coneixem actualment en comunitats com Madrid o al País Basc. Per als entesos al sector, en els gossos més petits l'assegurança podria variar entre els 20 i 50 euros l'any i pel que fa a les pòlisses per a gossos perillosos, avui dia obligatòries, té un cost d'entre 50 i 100 euros anuals.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!