Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un fons de feixos variats de bitllets d´euro i una noia sorpresa amb la boca oberta

Els teus avantpassats eren molt rics si tens algun d'aquests cognoms típics d'Espanya

Els cognoms diuen molt de l'origen d'una persona

Durant els primers mesos del 2023 hi ha hagut un increment de la població a Espanya de 136.916 persones. Amb això, ja hi ha més els 48 milions d'habitants al nostre país, una cosa molt relacionada amb l'origen de cadascun.

D'altra banda, les comunitats amb més creixement han estat Madrid, el País Valencià i Catalunya. Així ho recullen les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, que també compta amb un apartat per veure els cognoms més comuns d'Espanya.

El tema dels cognoms és molt interessant

A mesura que la geografia del nostre país s'ha anat estenent, també ho han fet els cognoms. Una de les coses que cal tenir en compte és que aquests poden variar depenent de la zona on es visqui.

L'INE, per part seva, compta amb una llista on recull aquells cognoms més comuns d'Espanya el 2022. A través d'ells, es poden conèixer grans trets de la població, ja que els cognoms són un sinònim de l'origen de la persona.

Muntatge amb una imatge panoràmica de la Gran Via de Madrid i un cercle amb una família abraçant-se
El cognom explica la història completa d'una família | Pexels, Getty Images Pro

Certs cognoms, per tant, poden estar relacionats amb la reialesa o la noblesa. Actualment, són moltes les persones que no saben si podrien pertànyer a un llinatge important o de rics, però això també es pot conèixer tenint en compte algunes dades.

Aquests són els cognoms més rics d'Espanya

A més de poder conèixer quins cognoms són els que més es repeteixen, només cal fer una ullada a la llista Forbes per comprovar quins són aquells que estan vinculats amb la riquesa. La famosa publicació té un llistat del 2021 que dona llum a l'assumpte.

1. Ortega

En primer lloc, dins de la llista Forbes 2021 de cognoms vinculats amb la riquesa, destaca Ortega. És normal que hi hagi famílies que comparteixen grans fortunes, cosa que fa que el seu cognom capti l'atenció internacional.

Un bon exemple d'això és a la família d'Amancio Ortega, fundador d'Inditex. Segons la llista, té més de 73.000 milions d'euros.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Primer pla de Amancio Ortega
El cognom Ortega apareix a la llista Forbes com el més ric d'Espanya | GTRES

2. Del Pino

El segon cognom que apareix a la llista és Del Pino. Ho fa gràcies a Rafael Del Pino, president de Ferrovial, que compta amb 3.800 milions d'euros.

En concret, l'empresa ha dut a terme més de 165 estacions de metro a ciutats com Madrid, Sydney, Lisboa o Santiago de Xile, així com un tram del famós metro de París.

3. Daurella

El següent a la llista és el cognom Daurella, que també compta amb un llinatge milionari. Un exemple el trobem a Sol Daurella Comadrá, la presidenta de Coca-Cola Europacific Partners.

4. Entrecanales

Els cognoms, per la seva banda, també poden comportar una descendència familiar rica. És el cas, per exemple, d'Entrecanales. En aquest cas, hi ha dues famílies que destaquen: els Entrecanales Domecq i els Entrecanales Franco.

5. Grifols i Roig

El cinquè lloc de la llista és per a Grifols, un cognom la fortuna del qual baixa d'un laboratori d'anàlisis clíniques. El segueix, per altra banda, Roig, és un cognom que porta Juan Roig, el president de Mercadona.

6. Altres que són a la llista

Altres cognoms de rics interessants són els que procedeixen de Mahou: Herráiz, Mahou i Gervás. També destaca el cognom Puig, relacionat amb una marca de perfum i cosmètica, d'origen català.

Aquests són els cognoms més freqüents al nostre país

Pel que fa als cognoms més freqüents, només cal fer una ullada a l'INE per descobrir-los. A la llista d'1 de gener de 2022, l'organisme col·loca García com el cognom més comú d'Espanya, amb 1.449.647 persones registrades.

Altres cognoms freqüents són Rodríguez, amb 926.207 registres, i González, amb 921.956. D'altra banda, també hi destaquen Fernández, amb 902.331 registres, López, amb 865.941 i Martínez, amb 828.051 registres.