ITV

Si la teva matrícula apareix en aquesta llista, hauries de passar la ITV ja

Aquests són els vehicles que han de passar la ITV abans que s'acabi gener

Que no et passi per alt! Si ets propietari d'un cotxe, potser aquest any has de passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). Si és el cas, ja saps quan et toca la revisió?

Agafar el cotxe amb la ITV caducada o sense haver superat la prova pot suposar una sanció de fins a 200 € per al titular. Per això, és important tenir present el mes en què has d'acudir a la inspecció si vols estalviar-te la multa. En aquest sentit, i per facilitar-te la tasca, hem fet el llistat de les matrícules que han de passar la ITV aquest mateix mes de gener.

Els vehicles que han de passar la ITV al gener

Com bé saben tots els conductors, la ITV és un control obligatori a què s'han de sotmetre els vehicles cada cert període de temps. En aquesta revisió es comprova l'estat de l'automòbil per corroborar que compleix els requisits de seguretat i els nivells d'emissions establerts.

Imatge d'un senyal de trànsit que indica la ITV
La ITV és un control obligatori a què s'han de sotmetre els vehicles cada cert període de temps. | Getty Images

El temps que transcorre entre una inspecció i la següent pot variar en funció del vehicle i de l'antiguitat d'aquest. És per això que el sistema de matriculació ens pot servir d'indicador per saber quan hem de passar el control.

En aquest sentit, hem decidit compartir amb tu la llista de les matrícules que destaquen al gener. Els vehicles que hauran de passar la ITV durant aquest primer mes de l'any són aquells que contenen les lletres següents en la matriculació: KSS, KST, KSV, KSW, KSX, KSY, KSZ, KTB, KTC, KTD, KTF, KTG, KTH i KTJ.

El llistat complet de matrícules que han de passar la ITV el 2023

Si la teva matrícula no apareix entre les que han de passar la ITV al gener, pot ser que t'interessi conèixer la llista completa de tot el 2023. A continuació, et detallem el llistat, per mesos, de totes les matriculacions que han de passar la inspecció aquest any:

 • - Gener: Matrícules de la KSS a la KTJ
 • - Febrer: Matrícules de la KTJ a la KVB
 • - Març: Matrícules de la KVB a la KVX
 • - Abril: Matrícules de la KVX a la KWT
 • - Maig: Matrícules de la KWT a la KXR
 • - Juny: Matrícules de la KXR a la KYN
 • - Juliol: Matrícules de la KYN a la KZK
 • - Agost: Matrícules de la KZK a la KZY
 • - Setembre: Matrícules de la KZY a la LBN
 • - Octubre: Matrícules de la LBN a la LCG
 • - Novembre: Matrícules de la LCG a la LCY
 • - Desembre: Matrícules de la LCY a la LDR

Com saber la data concreta de la ITV?

Si tens dubtes sobre la data concreta en què has de passar la ITV, pots consultar-ho al permís de circulació del turisme. Només t'has de fixar el dia de matriculació i fer els càlculs pertinents. Una altra manera de saber-ho és mirant el distintiu referent a la ITV que porten tots els cotxes a la part superior del cristall davanter.

Imatge de diversos cotxes de la marca Land Rover
El sistema de matriculació ens pot servir d'indicador per saber quan hem de passar la ITV. | Getty Images

Fins fa poc, els propietaris rebien una carta a la bústia quan s'acostava el moment de demanar cita per a la inspecció. Tot i això, has de tenir en compte que hi ha algunes empreses que realitzen la ITV que ja no ho notifiquen per aquest mitjà, sinó que utilitzen altres com ara el correu electrònic o l'SMS per avisar els conductors.

Els cotxes que no hauran de passar la ITV el 2023

Tal com s'ha anunciat, la DGT està plantejant aplicar moltes novetats al llarg del 2023. Una d'elles té a veure directament amb la ITV. Trànsit, podria considerar eliminar la revisió per a aquells vehicles històrics.

Així doncs, aquells turismes amb data de matriculació o fabricació anterior al 1950 podrien quedar exempts de passar la inspecció tècnica. De moment, però, es tracta d'una possibilitat que encara està a l'aire.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp