Imatge de fons d'un frame de la pel·lícula 'The Glorias' i una altra imatge dels exteriors de TV3, amb un dels cartells

La gran pel·lícula de TV3 d'avui, 6 de març: basada en fets reals i premiada

Amb motiu del 8M, la televisió pública catalana emetrà aquest dimecres una obra sobre una icona feminista

Les cadenes de televisió preparen programacions especials segons l'època de l'any. És habitual veure tot un seguit de pel·lícules nadalenques al mes de desembre i consumir diferents obres de Halloween quan s'acosta aquesta data.

Ara, amb motiu del 8M, que celebra el Dia Internacional de la Dona, TV3 emetrà aquest dimecres 6 de març una pel·lícula especial. Aquesta relata la història sobre una icona del moviment feminista a la dècada de 1960 i 1970.

A partir de les 22 h, els espectadors de TV3 podran gaudir de 'The Glorias'. Dirigida per Julie Taymor i estrenada l'any 2020, el film repassa la vida de Gloria Steinem.

És una dona que va lluitar per reivindicar els drets de les dones, va liderar l'activisme per assolir la igualtat de gènere i que ha servit d'inspiració per a nombroses generacions.

La pel·lícula que emetrà TV3 recorre els inicis de Gloria Steinem des de la seva infantesa fins que es fa adulta. Recull la seva participació a la Conferència Nacional de la Dona de 1977.

Com que és una obra biogràfica, el seu paper està representat per 4 actrius diferents. Julianne Moore, Alicia Vikander, Lulu Wilson i Ryan Keira Armstrong interpreten el personatge a les diferents etapes de la seva vida.

The Glorias - Trailer español

Qui és Gloria Steinem?

Nascuda el 25 de març de 1934, Gloria Steinem és periodista, escriptora i activista política. Es va criar a Ohio (Estats Units) i no va tenir una infància senzilla. Els seus pares es van separar quan tenia 10 anys, i ella es va quedar vivint i cuidant la seva mare, que va caure malalta al patir una crisi nerviosa.

Quan va entrar a la universitat per estudiar govern, va passar un temps a l'Índia gràcies a una beca i va treballar assistint el president de la Cort Suprema. Amb 22 anys, i de camí al país asiàtic, un metge anglès li va practicar un avortament de manera il·legal. Steinem va escriure un llibre dedicat a aquest home per la seva ajuda en un moment tan delicat.

En tornar als Estats Units, Gloria Steinem va començar a treballar de periodista. El 1963 va buscar feina com a conilleta de PlayBoy al club de Nova York per denunciar les condicions laborals de les dones. A més, va ser una de les cofundadores de la revista Ms, creada el 1972.

Amb el temps, Gloria Steinem va anar assumint un paper important com a activista, i es va acabar convertint en un autèntic referent. Als anys 70 va crear el Caucus Polític Nacional de Dones, i els seus discursos i reivindicacions han marcat un abans i un després. Als seus 89 anys continua fent conferències i lluitant pels drets de les dones.