Imatge de fons d?un home amb una llibreta i un ordinador portàtil al davant, una altra imatge del logo d?Hisenda i una última d?una mà amb diversos bitllets d?euros

El truc per saber avui mateix si la Renda et sortirà a tornar o pagar a l'abril

L'Agència Tributària té una eina a disposició per calcular amb antelació el resultat de la declaració de la Renda

La declaració de la Renda el 2024 arrencarà el pròxim 3 d'abril i s'acabarà l'1 de juliol. L'Agència Tributària ha anunciat que la campanya 2023-2024 s'avançarà uns dies respecte de l'any passat i els contribuents podran accedir a l'esborrany des del 19 de març.

Això no obstant, les persones que vulguin ja tenen a la seva disposició una eina per calcular un resultat estimat i saber si la declaració sortirà a pagar o tornar. Es tracta de Renta Web Open, un simulador que no requereix dades fiscals ni cap mena d'identificació

Què és Renda Web Open?

Aquest simulador ja està habilitat a la pàgina web de l'Agència Tributària i és accessible per a tots els públics. Amb uns senzills passos i de manera ràpida es pot conèixer l'import aproximat de la declaració de la Renda.

El procés comença amb l'inici de sessió dins de la pàgina web. Un cop registrats, els contribuents poden optar per iniciar una 'Nova declaració' o per carregar les dades d'una declaració anterior.

Després de seleccionar l'idioma per començar amb la simulació, cal completar les dades personals i econòmiques sol·licitades, que no quedaran registrades. Quan s'hagin omplert tots els buits es procedirà a conèixer un resum de resultats.

A la següent finestra es pot accedir a les diferents seccions de la declaració des de 'Apartats declaració', o punxant als enllaços numèrics de cada concepte. Al botó de 'Cerca casella' es poden trobar apartats de la declaració ordenats per conceptes o número de casella.

Un cop introduïdes totes les dades, cal prémer a 'Validar' per comprovar i detectar possibles errors i avisos. A 'Document d'ingrés o devolució' o al resum de declaracions s'obtindrà el resultat final de la simulació. Renta Web Open dona la possibilitat de generar un PDF amb la vista prèvia de la declaració, i permet l'opció de descarregar-lo.

Per reprendre la declaració en un altre moment, l'eina permet desar el progrés en un fitxer .ses. La simulació es pot recuperar fàcilment des de la finestra inicial clicant a l'opció 'Carregar'.

Amb aquests passos senzills, els contribuents poden anticipar-se a la campanya de la declaració de la Renda, conèixer la seva situació fiscal i conèixer per endavant el resultat final.

Calendari de la declaració de la Renda el 2024

3 d'abril: Comença la campanya oficial 2023-24.

29 d'abril: S'obren les sol·licituds per demanar cita i fer la declaració per telèfon.

7 de maig: Inicia el termini perquè l'Agència Tributària pugui confeccionar la declaració per telèfon.

29 de maig: S'obre el termini per sol·licitar cita per a la declaració de manera presencial.

3 de juny: Obertura del període perquè l'Agència Tributària pugui confeccionar la seva declaració de forma presencial.

26 de juny: Data límit per presentar la declaració per Internet si el resultat surt a ingressar amb domiciliació al compte.

28 de juny: Últim dia per demanar cita i fer la declaració per telèfon o de manera presencial.

1 de juliol: Fi del termini per presentar la declaració de la Renda.