Primer pla dels alumnes de l'escola de Tírvia, al Pallars Sobirà

Tírvia, el poble català que arrenca el curs amb 6 nens, el mínim per mantenir obert el centre

L'Ajuntament treballa perquè el col·legi no tanqui des de l'any 2002

La Maria, l'Enrique, l'Àlex i el Jessé són els alumnes que han començat aquest dilluns el curs escolar a Tírvia, al Pallars Sobirà. Els pròxims dies s'hi sumaran dues nenes més que encara estan de vacances amb els seus pares. En una mateixa aula i amb una mateixa professora faran classe tots, des de P3 a sisè de primària.

En total, el col·legi de Tírvia, comptarà aquest curs escolar amb 6 alumnes, el mínim per poder continuar obert. La voluntat de l'Ajuntament és que l'escola no tanqui i que el poble segueixi amb aquest servei. Des de l'any 2002, quan es va fer una crida a famílies amb fills perquè vinguessin a viure al poble per salvar l'escola, s'ha mantingut oberta amb el límit d'inscrits.

Les famílies dels nens que van al centre, tret d'una, viuen en habitatges de propietat municipal. En la selecció dels llogaters sempre es prioritza les famílies amb major nombre de fills, i amb un període d'escolarització a llarg termini.

Les condicions pel lloguer

Una de les condicions pel lloguer és que han de tenir fills i els han de portar al col·legi del poble. A Tírvia hi viuen una vuitantena de persones tot l'any. Hi ha d'altres famílies amb fills i resulta que els porten a l'escola a altres poblacions per comoditats dels pares. La directora del centre defensa aquest sistema d'escola rural.

Primer pla dels alumnes de l'escola de Tírvia, al Pallars Sobirà
Primer pla dels alumnes de l'escola de Tírvia, al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

 

És el seu segon curs a Tírvia i ha dit que aquest any vetllarà perquè hi hagi més relació amb altres centres de la ZER (Zona Escolar Rural) que fa referència a l'agrupació d'Escoles rurals públiques ubicades a diferents poblacions rurals de Catalunya. Les més properes a Tírvia són les de Llavorsí, Alins o Ribera de Cardós. Des de l'Ajuntament es defensa que els resultats acadèmics dels alumnes que surten de l'escola de Tírvia «és molt bo».

Pares, alumnes i professors al patí de l'escola de Tírvia, al Pallars Sobirà
Pares, alumnes i professors al patí de l'escola de Tírvia, al Pallars Sobirà | LleidaDiari.cat

 

També et pot interessar...