seat concessionari

SEAT ultima recursos per arribar a la Xina d'aquí «dos o tres anys»

Paral·lelament, Cupra aterrarà al mercat de Xile durant «els pròxims mesos»

El conseller delegat de Cupra i vicepresident comercial de Seat, Wayne Griffiths, ha assegurat que SEAT s'està preparant per arribar a la Xina «d'aquí dos o tres anys», mentre que Cupra aterrarà al mercat xilè durant «els pròxims mesos»

Griffiths ha destacat que Seat ha de tenir una presència geogràfica més diversificada i créixer més enllà d'Europa. «Ho estem fent al Nord d'Àfrica, estem impulsant el nostre desenvolupament a Llatinoamèrica i ens estem preparant per arribar a la Xina d'aquí dos o tres anys», ha assegurat.

En el cas de Cupra, Griffiths ha apuntat que compta actualment  amb 230 punts de venda i arribarà a Xile durant «els mesos vinents», per desembarcar després a Colòmbia. De cara al tancament d'any, la companyia té l'«ambició» que entre el 10% i el 20% de les vendes totals de Seat correspongui a Cupra. El directiu ha indicat que totes dues marques estan compromeses amb el vehicle elèctric, i ha reclamat una transició «ordenada» cap a una nova mobilitat i la garantia que es respecti el principi de neutralitat tecnològica.

Més models elèctrics i híbrids de cara al futur

Griffiths ha afirmat que Seat i Cupra  llançaran sis models 100% elèctrics i híbrids endollables a principis del 2021. «I n'arribaran més en el futur». «El nostre compromís és molt clar i el que necessitem és una transició ordenada de l'Administració cap al vehicle elèctric i la garantia del principi de neutralitat tecnològica.

Alhora, Espanya necessita urgentment rejovenir el seu parc automobilístic per rebaixar les emissions. El 20% dels vehicles que circulen per les carreteres espanyoles genera el 80% de les emissions», ha argumentat.

Pla de detall on es veu el nou prototip totalment elèctric de la marca Cupra
Pla de detall on es veu el nou prototip totalment elèctric de la marca Cupra | SEAT

 

A més, ha dit que el 'concept car' Cupra Tavascan, presentat a Frankfurt, és el «millor exemple» que Cupra i el vehicle elèctric són «perfectament compatibles». «Amb el Cupra Tavascan vam mostrar la nostra ambició i la nostra visió de cap a on pot avançar la marca durant els pròxims anys», i ha subratllat que, a partir del 2020, també arribaran versions híbrides endollables del Formentor i del Cupra León.

«Els resultats de Cupra fins avui estan superant les nostres expectatives inicials. Entre gener i agost d'aquest any, Cupra ha venut més de 17.000 cotxes, amb un increment superior al 70% respecte al mateix període de l'any passat. Quan queden quatre mesos per acabar el 2019, Cupra ja ha superat el volum de vendes de tot l'any 2018», ha explicat.

D'altra banda, Griffiths ha destacat que Seat està vivint, des del 2016, els «millors anys de la seva història», i ha batut tots els resultats de vendes registrats anteriorment que li han donat una «gran estabilitat» per continuar creixent. «Seat ha de tenir una presència geogràfica més diversificada i créixer més enllà d'Europa. Ho estem fent al Nord d'Àfrica, estem impulsant el nostre desenvolupament a Llatinoamèrica i ens estem preparant per arribar a la Xina d'aquí dos o tres anys», ha ressaltat.

A més d'expandir-se més enllà d'Europa, el directiu ha assenyalat que la marca espanyola ha d'estar més connectada que mai als seus clients i saber respondre a les noves necessitats de mobilitat, des de la compra d'un vehicle elèctric a un patinet, passant pels serveis de mobilitat compartida.

La planta de SEAT a Martorell
La planta de SEAT a Martorell té prou capacitat per a augmentar la seva producció | SEAT

  

Marge de creixement a Martorell

També ha explicat que la planta de SEAT a Martorell (Barcelona) és «molt flexible» i que encara té capacitat per elevar la producció, malgrat que actualment es troba en un dels nivells més alts dels seus 25 anys d'història (474.000 vehicles el 2018).

«Associar la producció d'una marca a una sola fàbrica forma part del passat. Seat i Cupra han de fabricar els seus models a les plantes més adequades  per a cadascun dels models. Seat fabrica l'Audi A1 a Martorell, de la mateixa manera que el Tarraco es produeix a Wolfsburg (Alemanya). També tenim l'exemple de Seat Components, que produeix caixes de canvi per a diferents marques del grup, no només Seat», ha dit.

Finalment, Griffiths ha afirmat que el projecte del grup Volkswagen a Algèria, que lidera Seat, té dos vessants: una comercial i una altra vinculada a noves oportunitats de negoci, com la localització de proveïdors a la regió.

«La limitació a la importació de vehicles a Algèria ha frenat el creixement que prevèiem per aquest any. En qualsevol cas, estem en contacte amb les autoritats algerianes i confiem a aconseguir una solució per seguir desenvolupant la indústria de l'automòbil al país. Al Marroc, Tunísia i Egipte estem registrant  molt bons resultats de vendes i encara tenim marge per seguir creixent», ha afegit.

També et pot interessar...