Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La UPF, única universitat a Espanya entre les 150 millors del món, segons 'Times Higher Education'

Junt amb la UAB i la UB, precedeix les altres 42 universitats espanyoles al rànquing

La UPF millora en els àmbits de recerca, internacionalització i transferència   | Cedida

 

Una vegada més, les universitats catalanes són notícia pel seu bon posicionament en rànquings internacionals.  La Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'ha tornat a situar entre les 150 millors universitats del món, segons 'Times Higher Education'. A l'edició 2020 del World University Rankings, la UPF s'ha posicionat com a 143a universitat a escala global, 60a a Europa i primera de l'Estat.

La Universitat d'Oxford, l'Institut de Tecnologia de Califòrnia i la Universitat de Cambridge encapçalen el rànquing altre cop. La classificació té en compte variables com la docència, la recerca, les cites, la internacionalització o la transferència de coneixement.

La UPF obté en aquesta edició del rànquing una puntuació global de 57,8, mig punt menys que l'any passat, i millora en els àmbits de recerca, internacionalització i transferència. En canvi, baixa en citacions i en docència.

UPF, UAB i UB precedeixen les 42 altres universitats espanyoles al rànquing

La UAB, per la seva banda, que l'any passat va assolir el lloc 143, ha caigut enguany al 157. La UB repeteix al tram de la 201 a la 250. I en el rànquing d'aquest 2019 també hi apareix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), que ho fan al tram d'entre la 501 i la 600, a més de la Universitat de Girona (UdG), la Universitat de Lleida (UdL) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al tram entre la 601 i la 800.

45 universitats espanyoles han entrat al rànquing. La Universitat Autònoma de Madrid és la primera, després de les tres catalanes, que apareix al rànquing a la posició 251-300, en el mateix tram, doncs, que la Universitat de Navarra.

També et pot interessar....