Un home sortint de l'estació de metro de Plaça Universita

L'esperat canvi al metro de Barcelona que acaben d'anunciar: a partir de dissabte

Es recupera el servei les nits de dissabte | S'ha tingut en compte l'augment de mobilitat que comportaran les activitats culturals i festives

El servei de metro a la ciutat de Barcelona veurà com es produeixen canvis ben aviat. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha explicat que aquesta setmana el servei recuperarà un nou horari.

A partir d'aquest dissabte, el servei de la xarxa de metro s'adequarà de manera que les nits de dissabte a diumenge els trens circularan tota la matinada sense interrupció.

D'aquesta manera es recuperarà el funcionament del cap de setmana després d'haver-ne estudiat la viabilitat. I tenint en compte les necessitats de mobilitat que generaran les activitats programades per als pròxims caps de setmana a Barcelona i altres municipis. Entre aquestes hi ha les Festes de la Mercè. 

Des del juliol passat l'horari de la xarxa de metro és de 5 del matí a la mitjanit, amb una prolongació fins a les 2 de la matinada els divendres, dissabtes i vigílies de festiu. L'horari dels divendres i vigílies de festiu es manté sense alteració fins a les 2.

TMB també ha informat que l'augment de disponibilitat de transport públic es durà a terme en un context de plena vigència de les mesures de prevenció de contagis. En aquest sentit, hi haurà l'obligatorietat de la mascareta, aplicació de gels hidroalcohòlics, evitar aglomeracions i no menjar, beure ni parlar, entre d'altres.

Les xarxes de TMB incrementen el passatge un 34% durant l'estiu 

El transport públic regular ha vist com s'ha incrementat la seva utilització gràcies a l'augment de l'activitat laboral, comercial i de lleure i la reactivació del turisme. Les xarxes de TMB han sumat 63 milions de validacions els mesos de juliol i agost. Un 34% més que els mateixos mesos de l'any passat.

D'aquesta manera, la demanda de les xarxes de metro i autobús de l'àrea de Barcelona s'ha situat en el 71% dels nivells estimats sense la pandèmia.

Amb el retorn de l'activitat laboral després de les vacances, s'ha experimentat un nou increment en el nivell d'utilització. Un fet que ha coincidit amb l'augment de la capacitat aplicat per TMB a les seves xarxes.

Des de dilluns s'aplica un increment de trens a l'hora punta del matí i de la tarda a les línies L1 i L5 i, des de dimecres, s'ha afegit un tren més a la programació dels dies feiners de l'L4.