Un autobús de TMB

Els empleats que han deixat de cobrar milions els últims 18 anys: l'empresa ho admet

L'empresa preveu retornar l'any vinent els diners corresponents als últims 12 mesos

Un càlcul erroni que ningú havia detectat i s'estava produint des de feia 18 anys. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), «a partir d'un avís», ha començat a estudiar un cas que ha comportat que la plantilla de busos deixés de cobrar 25 milions d'euros.

Una greu problemàtica que ha esclatat aquest dimecres i que l'empresa de transport barcelonina ha admès. La conclusió que han arribat és que durant tots aquests anys enrere, ningú ho havia detectat. 

Després de tot aquest temps, no es pot tirar enrere i pagar el deute als treballadors. La quantitat que obliga la llei, però, és la corresponent als últims 12 mesos.

TMB retornarà 1,7 milions d'euros durant el 2022

La problemàtica ha complert la majoria d'edat i l'única solució que hi ha és complir la llei. Des de l'any 2003, la plantilla dels treballadors de bus de Transports Metropolitans de Barcelona ha cobrat 25,6 milions d'euros menys a través de les seves nòmines. 

L'empresa TMB ha reconegut aquesta problemàtica en una reunió amb el comitè d'empresa per abordar la pròrroga del conveni laboral. Això va ser així després que un dels treballadors se'n va adonar durant la negociació del conveni. 

El sindicat CGT detalla a Europa Press que l'empresa es va adonar de la situació «i va mirar cap a una altra banda» i que els signants del conveni tampoc ho van veure, fins que aquest mes d'octubre la plantilla ho va descobrir mentre revisava el conveni.

TMB ho atribueix a un «error en el càlcul del complement del lloc de treball» que fins ara ningú no havia detectat, segons han explicat fonts de l'empresa a Europa Press. 

L'empresa ha comunicat als sindicats que durant el 2022 retornarà la quantitat a què obliga la llei, la corresponent als últims 12 mesos, 1,7 milions d'euros segons la taula que la mateixa firma ha fet arribar als sindicats. 
 

D'altra banda, el sindicat UGT ha fet pública la taula a les xarxes socials i ha anunciat que no està conforme amb la decisió de TMB, i que reclamarà tots els endarreriments.

A més, lamenta que l'empresa vulgui retornar només els diners corresponents a l'últim any, així com que el sindicat CGT aprovi la proposta que han fet. La UGT considera, en canvi, que pel fet de no estar signades les taules salarials des de la pròrroga del conveni 2020-2021 hi ha «recorregut» per presentar demanda.