La plantilla de TMB es planteja fer vaga pel Mobile World Congress

Aquest dijous els treballadors celebraran una assemblea i decidiran si finalment aposten per aquesta iniciativa

Els treballadors del metro de Barcelonavotaran aquest dijous en assemblea si inicien una sèrie d'aturades parcialsdel servei que afectarien alguns dies del Mobile World Congress, el qual se celebrarà entre el 25 i el 28 de febrer. Segons han confirmat fonts sindicals, els treballadors votaran una proposta del comitè d'empresa de TMB que preveu aturar el servei durant dues hores en quatre dilluns consecutius, els tres últims de febrer i el primer de març. L'assemblea servirà perquè els representants dels treballadors escoltin la proposta del comitè d'empresa i la votin.

La plantilla del TMB sempre fa vaga en dates clau

La plantilla del TMB ho ha tornat a fer. A poc més d’un mes de la celebració d’un dels esdeveniments més importants de l’any a Barcelona —el del Mobile World Congress— els treballadors del Metro de la ciutat comtal estan a punt de realitzar una votació per decidir si faran vaga en una setmana on és de vital importància garantir la fluïdesa de mobilitat a la capital catalana.

No és el primer cop que el col·lectiu duu a terme una iniciativa similar. De fet, la plantilla del TMBsempre busca dates clau per realitzar aquest tipus de protestes, com pot ser durant les festes de la Mercè, pels volts de les vacances de Nadal o d’estiu, o en anteriors edicions d’aquesta fira tecnològica.  

TMB
Els treballadors del metro de Barcelona votaran aquest dijous si fan vaga pel Mobile | CatalunyaDiari.cat

 

El sou dels treballadors es veurà menys afectat

Un dels factors que determina aquesta decisió és que precisament en aquestes dates és quan més persones es poden veure afectades per les aturades, si bé és veritat que en aquesta ocasió i tal com apunta ‘El Periódico’, les franges d’hora escollides són les que menys afectacions tenen sobre el sou dels treballadors.

Amb tot, la presidenta del comitè de l’organització, Amanda Álvarez, no ha volgut concretar l’abast real de la vaga «per respecte a la resta de companys, que se n’assabentaran a l’assemblea».

Els vigilants de seguretat del Prat també faran vaga

Però la plantilla del TMB no és l’única que té previst boicotejar el desenvolupament del Mobile World Congress. Fa tan sols dues setmanes, concretament el passat 9 de gener, es va fer públic que els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat també han convocat una aturada durant la setmana del 24 de febrer al 3 de març.

El Mobile World Congress se celebrarà entre el 25 i el 28 de febrer | Cedida

 

El motiu d’aquesta decisió és que Trablisa, l’empresa encarregada de gestionar aquest servei, no ha complert l’acord de millores laborals al qual van arribar durant l’estiu del 2017, que va permetre posar punt final al conflicte que es va viure aleshores.