Els vigilants dels controls de l’aeroport del Prat convoquen una vaga durant el Mobile World Congress

La plantilla de l’aeroport denuncia que Trablisa, l’empresa encarregada del servei, no ha respectat l’acord de millores laborals que van acordar l’estiu del 2017

Es presenten les primeres complicacions en el marc de la celebració del Mobile World Congress 2019. Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat  han pres la determinació de convocar una vaga del 24 de febrer al 3 de març, dates escollides per dur a terme aquesta fira de telefonia mòbil, amb l’objectiu de denunciar que  la seva empresa no està complint les fites establertes en l’acord que va posar punt final al conflicte viscut durant l’estiu del 2017.

Trablisa no hauria complert l’acord de millores laborals

Els treballadors dels controls de seguretat del Prat –que d'aquí a un temps passarà a dir-se Aeroport Josep Tarradellas– han dit prou, i  han decidit organitzar una vaga de set dies  que tindrà lloc des de finals de febrer fins a principis de març, concretament durant la setmana del 24 al 3. El motiu de la vaga és denunciar que Trablisa, l’empresa encarregada d’oferir aquest servei, no ha complert «cap» dels punts fixats en l’acord sobre millores laborals que van convenir l’estiu del 2017.

En aquest sentit Genoveva Sierra, portaveu del comitè d’empresa, ha declarat que Trablisa no només ha incomplert l’acord, sinó que  les condicions de treball actuals són pitjors que les d’un any i mig enrere.

El Mobile, un acte susceptible d’aquestes iniciatives

Per tot això, els vigilants dels controls de seguretat han volgut donar un cop damunt la taula, i han convocat una vaga en una de les setmanes que més poden perjudicar la ciutat comtal:  la de la celebració del popular Mobile World Congress.

Cal recordar que durant la celebració d’aquesta fira és quan Barcelona rep més moviment de gent, ja que solen arribar a la capital catalana més de 100.000 congressistes. De fet, els vigilants de seguretat de l’aeroport no són els primers a dur a terme aquesta iniciativa, ja que és una mesura de pressió força comuna entre els treballadors de l’àmbit del transport de la ciutat comtal.

A més, els vigilants dels arcs de seguretat ja tenen experiència en dinamitar la normalitat de l’aeroport, i només cal fer memòria i remembrar l’estiu del 2017, quan les seves protestes i aturades van provocar cues de més de dues hores  en diferents accessos a la terminal.