Imatge de Tomàs Molina durant 'Planta Baixa'

Tomàs Molina anuncia un canvi per aquest cap de setmana: «Passaran coses»

El meteoròleg alerta sobre el temps dels pròxims dies

El pic de calor d'aquest dimarts, 18 de juliol, ha batut rècords a Catalunya. Els meteoròlegs ho alertaven i, finalment, ha estat així. S'han registrat temperatures màximes que mai s'havien registrat i, ara, després d'una setmana de dies i nits molt càlides, sembla que les coses comencen a canviar. 

En general, la predicció per al cap de setmana és que les temperatures baixin, encara que la humitat no desapareixerà. No es preveu pluges generalitzades, però sí alguna tempesta forta al Pirineu de cara aquesta tarda de divendres, 21 de juliol.

Tomàs Molina: «No tindrem temperatures de 40ºC»

Aquest dijous, 20 de juliol, Tomàs Molina va reaparèixer al 'Planta Baixa' per donar un nou avís sobre el temps que ens espera a tots els catalans. 

«Ja no tindrem temperatures de 40ºC, a partir d'aquest dijous, les temperatures quedaran per sota dels 40ºC. Les més altes rondaran els 36ºC a Lleida, a Castellnou de Seana i a totes les comarques de Ponent i cap al centre. La humitat, potser sí que és una mica alta i fa una mica de xafogor, però la calor serà força més moderada i normal», ha indicat el meteoròleg.

«Al Litoral, la cosa també serà millor que fa uns dies. Les temperatures són molt més baixes i, el que és més destacable és que, es quedaran així i, fins i tot, baixaran una mica. Aquest divendres i dissabte la calor serà força més passable. Ara, sí que passaran coses», ha dit fen referència als canvis que hi haurà al cel.

«Durant aquesta nit de divendres hi haurà alguna tronada i tempesta forta en àrees del Pirineu Oriental. La temperatura, de cara al cap de setmana, quedarà baixa. Diumenge, s'enfilarà una miqueta i, dilluns 24 de juliol, hi tornarà a haver una petita calorada. A partir de dimarts i dimecres vinent, les temperatures tornaran a normalitzar-se perquè la setmana serà de tempeste», ha finalitzat.

Doncs, tal com indica el meteoròleg, podem afirmar que el pic de calor ja l'hem passat, i que no se'n preveu cap per als pròxims dies. Encara que durant el cap de setmana les jornades seran assolellades, les temperatures seran baixes. La màxima serà de 32ºC a Lleida

De cara a la predicció per la setmana vinent hi haurà moviment meteorològic, no per calor, sinó per tempestes que podrien deixar alguna complicació. 

Alerta per pluges aquest divendres, 21 de juliol

Segons indica el Meteocat, no caldrà esperar fins a la setmana vinent per veure pluja. Per aquesta tarda de divendres, 21 de juliol, ha emès avisos per perill moderat d'intensitat de pluja, entre les 18 de la tarda i fins a les 06:00 de dissabte, 22 de juliol. Les comarques on afectarà l'alerta seran 20, on es preveu que les pluges vagin acompanyades de tempesta.

Mapa amb la predicció meteorològica del 21 de juliol de 2023
Aquesta tarda podrien aparèixer ruixats en alguns territoris. | Meteocat

Concretament, les comarques en alerta per pluges són: la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Noguera, la Cerdanya, el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Garrotxa, la Selva, el Gironès, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà.

En aquests territoris, la pluja podria aparèixer aquesta tarda. Segons indica el Meteocat, seran d'intensitat entre feble i moderada, puntualment podrien ser forts i podrien anar acompanyats de tempesta. Pel que fa a la resta de territoris, el sol predominarà durant la tarda.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Dissabte 22, màximes de 32ºC

Tal com va indicar Molina, aquest cap de setmana, les temperatures baixaran. Per aquest dissabte, 22 de juliol, la predicció és de jornada assolellada i temperatures màximes, relativament, baixes. La màxima serà de 32ºC a Lleida i, a la resta del territori es preveu que rondin els 30ºC.

Predicció meteorològica per dissabte 22 de juliol
Dissabte, 22 de juliol, els ruixats podrien aparèixer de tarda. | Meteocat

Els ruixats podrien reaparèixer durant la tarda, de manera puntual, a la Terra Alta i al Ripollès. Localment, podria anar acompanyada de tempesta, però s'espera que la quantitat acumulada d'aigua sigui minsa.

La predicció per diumenge 23 de juliol és que no hi hagi ruixats en tot el territori. Tot i que encara no es coneixen les màximes, tal com ha informat Tomàs Molina, aquestes, podrien ser les més altes del cap de setmana per assolir el seu màxim dilluns vinent, 24 de juliol, on es preveu que hi hagi un petit repunt de calor.

Mapa amb la predicció meteorològica del 23 de juliol de 2023
Es preveu que diumenge, 23 de juliol, sigui una jornada assolellada. | Meteocat