Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comín planteja ser un problema econòmic per a Europa «per acabar de guanyar»

L’eurodiputat creu que per a aconseguir la independència cal seguir vies més dures

L'eurodiputat Toni Comín
Toni Comín creu que caldria seguir vies més «dures» per a aconseguir la independència de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L'eurodiputat de JxCatToni Comín aquest dilluns creu que per a aconseguir la independència de Catalunya, s'haurien de fer més coses a part de votar, i algunes d'elles, dures: «És suficient el desgast de reputació de l'Estat? O necessitem també un desgast econòmic? Podria ser que hàgim de ser un problema també econòmic per a Europaper a acabar de guanyar».

Via unilateral, democràtica i compatible amb el dret internacional

A més, en una entrevista de l’‘Ara' recollida per Europa Press, Comín ha asseverat que no s'ha de renunciar mai a cap via democràtica que sigui eficaç i compatible amb el dret internacional, després de ser preguntat respecte que ERC hagi descartat la via 'unilateral' i hagi fet un nou full de ruta per al diàleg.

L’eurodiputat ha afegit que  no entendria un pacte entre ERC i el PSOE si aquest no implica avançar cap a l'autodeterminació i l'amnistia, ja que ell està condicionat per la seva experiència amb els socialistes: «Quan vaig acompanyar Pasqual Maragall a negociar l'Estatut i el PSOE el va trair».

Per altra banda, de la decisió de la Justícia europea sobre Oriol Junqueras i també després que ell i Carles Puigdemont hagin pogut agafar la seva acta d'eurodiputats, Comín ha dit que esperen estar en el pròxim ple de la Cambra europea i aprofitaran el seu dret de circular sense riscos per altres països europeus per a fer «la màxima activitat diplomàtica».

Estratègia de l’exili, imprescindible

Preguntat per si preveuen instal·lar-se a Perpinyà, ha respost que continuaran tenint base en Brussel·les (Bèlgica), ja que és aquí el Parlament europeu, però ha plantejat altres opcions: «Obrir la delegació del Consell per la República a la Catalunya Nordpermet tenir una base d'operacions i desplaçar-nos amb relativa freqüència».

Amb tot, ha assegurat que la Justícia europea reforça «l'estratègia de l'exili i confirma que tenia molt de sentit i que és imprescindible» i ha avisat al magistrat Pablo Llarena, sobre les euroordres, que no hauria de demanar el suplicatori pels riscos que li pot suposar.

L'eurodiputat ha agregat, a més, que creu que l'Estat hauria d'aprofitar l'oportunitat que li dona el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per a revisar «l'estratègia de la judicialització i tancar-la definitivament», a més d'avançar cap a una llei d'amnistia. Finalment,  Comín creu que no ha d'haver-hi eleccions anticipades a Catalunya: «De moment, la legislatura ha de tirar endavant i no ha de ser el Suprem, inhabilitant Torra, qui hagi de determinar la durada».

També et pot interessar...