Crims TV3

Torna 'Crims' a TV3 amb el cas de la Montse: un escabrós desenllaç

Avui coneixarem el sorprenent final del cas 'Girona/Madrid'

Aquesta nit torna Crims a TV3 amb la segona part del cas relacionat amb la desaparició de la Montse Méndez a Girona. En aquest cas dividit en dues parts, anomenat Girona/Madrid, encara queden moltes pàgines fosques per escriure. D'aquesta manera, amb el permís d'en Carles Porta, intentarem posar llum a la foscor.

En el primer capítol del programa de true crime, vam conèixer el testimoni de la Nékora Cabarrocas Méndez, filla de la víctima, el qual va deixar a tots els espectadors de Crims immòbils davant el televisor. En primer lloc, per la claredat en la seva manera d'expressar-se i, en segon lloc, per la reveladora actuació dels Mossos cap a la noia.

Tot va començar un dimecres. El 23 d'octubre de 2013, coincidint amb les Fires de Sant Narcís de Girona, l'àvia de la Nékora va trucar a la seva neta per dir-li que la seva mare no s'havia presentat a treballar. «Allà va ser quan em vaig preocupar perquè la meva mare era molt responsable i li estava agradant molt aquesta nova feina», declarava la noia.

En veure que la seva mare no donava senyals de vida, ja que no responia a cap trucada, la Nékora, que en aquell moment tenia 21 anys, va decidir dirigir-se als Mossos d'Esquadra de la localitat per denunciar-ne la desaparició i la resposta dels agents va ser, si més no, qüestionable.

«Jo el que faria és passar de la teva mare»

Després que li tanquessin la porta de dues comissaries, un agent dels Mossos d'Esquadra li va dir a la filla de la desapareguda: «Si et puc donar un consell jo el que faria de tu és passar de la teva mare». Una frase que va caure com un gerro d'aigua freda a la noia. 

La Nékora va moure mar i cel per poder trobar a la seva mare o, almenys, per saber què li havia passat. Tot i els seus grans esforços, la investigació de la policia catalana va arribar a un punt mort i, malauradament, van decidir arxivar el cas. Encara que, 7 mesos més tard, la mort d'una altra dona a 700 quilòmetres de distància ho capgirarà tot.

Un final sorprenent

Paral·lelament, un incendi en un habitatge de Madrid el juny de l'any 2014, tindrà molt a veure amb la desaparició de la Montse Méndez i aquesta nit descobrirem per què. En aquest incendi, la Policia Nacional va trobar el cos calcinat d'una dona. Podria ser la Montse? En la primera part, vam poder veure que aquesta hipòtesi quedava descartada.

La policia científica va poder identificar el cos trobat a la capital espanyola. Aquest corresponia al d'una noia de 27 anys d'origen danès: l'Anne Strande. Quina relació tenen la Montse i l'Anne? I Girona i Madrid? Encara queden moltes incògnites que aquesta nit s'acabaran de resoldre i un final escabrós que us farà posar els pèls de punta.