Carles Puigdemont i Josep Costa.

Torna la 'guerra' independentista per la decisió del TSJC: Nous atacs entre JxCat i ERC

El vicepresident de la Mesa del Parlament, Josep Costa, fa una insinuació que no han dubtat a respondre diputats republicans

És tan habitual que gairebé no hauria de ser notícia, però els socis del Govern de Catalunya tornen a protagonitzar aquest dimarts, 19 de gener, una batalla a les xarxes socials. Els retrets i les guerres fratricides que tant han caracteritzat la legislatura a Catalunya han tornat a aflorar després de la decisió cautelaríssima del TSJC d'anul·lar el decret que suspenia les eleccions autonòmiques per al 14 de febrer i, per tant, de mantenir-les de manera provisional en aquesta data.

Un dels homes forts de JxCat —malgrat que és independent i així torna a figurar a la candidatura dels pròxims comicis—, el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha atacat el Govern després que es conegués la decisió, argumentant que «després d'això hauria de dimitir algú», en clara referència a ERC: el conseller Bernat Solé és l'encarregat de processos electorals i el vicepresident Pere Aragonès és qui va signar el decret avui provisionalment anul·lat.

Fins i tot la comentarista política Pilar Rahola, molt afí a JxCat, ha donat suport a Costa en la seva piulada atacant els republicans. Així s'ha obert una nova guerra creuada entre els socis de Govern.

ERC respon Costa amb contundència, que s'hi torna

I ERC no ha trigat a donar-se per al·ludida. La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Caula, ha enviat un dard directe a Costa, responent que la decisió de l'ajornament és del Govern en ple, que «ja n'hi ha prou de politiqueria» i recordant que, mesos enrere, Costa conspirava amb C's contra Roger Torrent:

Costa ha respost Caula amb contundència, revelant que ell mateix va advertir que, per justificar l'ajornament, calia una major base legal:

Centenars d'usuaris de Twitter, propers a JxCat, a ERC o a cap de les dues formacions, ja han respost a la polèmica, en un nou episodi, l'enèsim, de la guerra oberta entre els dos socis de Govern que, paradoxalment, volen reeditar el pacte passades les eleccions.