Torna la ITV: Com passar-la i què fer si t'ha caducat recentment

La ITV reobre les portes després de tancar per la crisi sanitària

Serà imprescindible matenir la distància mínima d'un metre entre persones | Cedida

Aquest dilluns 18 de maig van obrir a tot Espanya les estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), inclosos els territoris que es troben en la fase 0 de la desescalada. Els usuaris que vulguin passar la revisió del seu cotxe tindran la possibilitat d'acudir des d'aquesta mateixa setmana a les estacions, sempre que disposin de cita prèvia, que es pot sol·licitar a través d'internet o via telefònica.

Quines mesures de prevenció ha dut a terme la ITV?

Un cop aconseguida la cita prèvia, es pot portar el vehicle a l'estació d'ITV que triem. Per poder accedir amb el cotxe, és imprescindible anar proveïts de mascareta i guants. Si no es disposa d'aquestes mesures de seguretat, el mateix establiment haurà de facilitar al públic el material necessari, inclòs el gel hidroalcohòlic desinfectant.

D'altra banda, el personal de l'estació d'ITV anirà dotat obligatòriament de mascareta, guants i pantalla de protecció fàcil. Quan els usuaris vagin a presentar la documentació a l'interior de les oficines, serà imprescindible mantenir la distància mínima d'un metre entre persones. Així mateix, els empleats han de respectar aquesta norma al llarg de tota la jornada laboral.

Mètode de pagament i Manual de Procediment d'Inspecció

En aquest sentit, és recomanable evitar el pagament amb bitllets i monedes. En la mesura del possible, és preferible que el mètode de pagament sigui mitjançant targeta bancària, si pot ser sense contacte.

Altres aspectes importants que ha introduït el Ministeri d'Indústria són les disposicions especials en el Manual de procediment de les estacions ITV perquè es mantingui en tot moment la distància de seguretat pertinent entre el conductor i l'inspector. La inspecció es realitzarà amb l'inspector ubicat a l'exterior del vehicle, sense accedir en cap cas a l'interior. És molt important, que el conductor segueixi les instruccions encomanades pel personal de la ITV.

Finalment, en compliment de les mesures imposades pel Ministeri de Sanitat en l'article 11 de l'Ordre SDN / 399/3020, les estacions d'ITV han de dur a terme un protocol de neteja i desinfecció de les instal·lacions, d'almenys dues vegades al dia.


Comentaris

envia el comentari