Els horaris de passejar i fer exercici desapareixen durant la Fase 2, excepte per a la gent gran

Els col·lectius més vulnerables hauran de seguir respectant les franges, tot i que les Autonomies i els Ajuntaments tenen potestat per avançar-les o retardar-les

Fernando Simón en la compareixença davant dels mitjans de comunicació del dilluns, 18 de maig
Sanitat confirma que les franges horàries per a fer esport i passejar desapareixen a la Fase 2 excepte per a la gent gran i els més vulnerables | CatalunyaDiari

El govern espanyol ha confirmat aquest dijous, 21 de maig, que les franges horàries en què s'han basat les fases 0 i 1 de la desescalada desapareixeran a partir de la Fase 2 excepte per a les persones més grans o més vulnerables davant la Covid-19.

Així ho han afirmat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats; i Fernando Simón davant els mitjans de comunicació. Segons han explicat, les franges horàries desapareixeran per als adults i per als menors d'edat, però es mantindrà per als grups més vulnerables, com ja es va incloure al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicat el passat dissabte. 

A partir del pròxim dilluns, però, la mesura inclourà una modificació de manera que les Autonomies i els Ajuntaments tinguin potestat per fer variacions a les franges de 10:00 h a 12:00 h i de 19:00 h a 20:00 h, destinades als més grans, per avançar-les o retardar-les fins a un màxim de dues hores amb l'objectiu d'evitar les altes temperatures que ja comencen a instal·lar-se a tot el territori espanyol. 

D'aquesta manera, en tots els territoris que dilluns entrin en Fase 2, entre els quals hi podria haver les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran, les persones fora dels grups de risc tindran gairebé total llibertat de sortir a passejar o a fer esport, sempre dins la mateixa regió sanitària, durant gran part del dia. 

A més de les 3 regions catalanes, Canàries, Balears, Galícia, Astúries, Navarra, el País Basc, Cantàbria, La Rioja, Aragó, Extremadura, part d'Andalusia, Múrcia, Ceuta, Melilla, Cuenca, Guadalajara i algunes àrees de Castella i Lleó podrien entrar en la Fase 2 el pròxim dilluns. 

Altres suavitzacions a les limitacions de la desescalada

D'altra banda, el ministre Salvador Illa també ha anunciat durant la seva compareixença que el govern està valorant suavitzar també altres mesures de la desescalada, com per exemple la limitació de l'aforament en bars, restaurants i botigues, i ampliar-lo del 40% al 50% en aquesta segona fase, una altra de les demandes del PNB al Congrés. 


Comentaris

envia el comentari