Castell de Vila-seca

El Castell de Vila-seca torna a obrir al públic catorze anys després

L'edifici es podrà visitar des del 23 de febrer fins al 4 de març | L’horari serà de 17 a 21 hores, els dies laborables; i de 10 a 14 hores, i de 16 a 20 hores els caps de setmana

L’emblemàtic Castell de Vila-seca tornarà a obrir les seves portes catorze anys després. L’edifici, construït al segle XV i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, va ser adquirit pel consistori vila-secà l’any 2005 i, des de llavors, les possibilitats de visitar-lo han estat ben escasses.

Quasi sis segles d'història

La casa senyorial de Solcina, documentada des de l'any 1437 i connectada a la torre castell a través d'un pas elevat, també va pertànyer a l'Arquebisbat de Tarragona, fins a la seva venda al cònsol holandès Joan Kies Helmont a finals del segle XVII.

Josep Poblet, Pere Segura i Manuela Moya
L'emblemàtic Castell de Vila-seca torna a obrir les seves portes 14 anys després | Àngel Ullate

 

D'ençà de la seva compra el 1899, Isidre de Sicart i Torrens va realitzar diverses transformacions al castell, sota les directrius i el projecte de l'arquitecte sabadellenc Enric Fatjó i Torras. 

Castell de Vila-seca
L’edifici va ser construït al segle XV i declarat Bé Cultural d’Interès Nacional | Àngel Ullate

 

«El símbol que més ens representa», obert a la ciutadania

Les actuals obres de remodelació d’aquesta construcció d’estil neomedieval, propietat de la família del comte Sicart fins al seu traspàs el 2005 a mans municipals, han impedit l’ús i el gaudi públic d'aquest espai històric.

Ara, segons ha explicat l’alcalde Josep Poblet en una carta enviada a les llars del municipi, «el símbol que més ens representa ja es pot visitar després d’acabar la seva recuperació».

Castell de Vila-seca
El Castell de Vila-seca es podrà veure a partir d'aquest dissabte, 23 de febrer fins al 4 de març | Àngel Ullate

 

Es podrà visitar fins al 4 de març

El Castell de Vila-seca, o Castell de Solcina, situat ben bé a tocar de l’estació de trens del municipi, es podrà veure a partir de demà dissabte, 23 de febrer, i fins al dilluns 4 de març.

L’horari de visita, concretament, serà de 17.00 hores a 21.00 hores, els dies laborables; i de 10.00 hores a 14.00 hores, i de 16.00 hores a 20.00 hores els caps de setmana.

Escales del Castell de Vila-seca
L'horari serà de les 17 hores fins a les 21 en dies laborables i matí i tarda els caps de setmana | Àngel Ullate

 

També et pot interessar: