Imatge del col·legi Reial Monestir de Santa Maria Isabel a Sarrià i Lesseps, a Barcelona

La tornada a l'escola arrenca amb llargues cues i aglomeracions en alguns centres de Catalunya

Al voltant d'1.500.000 alumnes catalans han començat les classes

Dilluns 14 de setembre. Sens dubte, aquesta data estava marcada en vermell al calendari per tots els pares i mares, fills i filles i professors i professores. La tornada a l'escola ja és una realitat i ho ha fet amb la presència de la pandèmia del coronavirus. El curs escolar s'ha reprès amb l'objectiu de continuar amb el seu dia a dia tot convivint amb la Covid-19

En la majoria de centres el primer dia de l'escola s'ha viscut amb certa normalitat. Malgrat això, en alguns col·legis de Catalunya s'han generat cues i aglomeracions. Tot i que els centres escolars s'han organitzat en diferents cues per entrar, tot respectant les mesures sanitàries, en altres s'han produït cues des de primera hora del matí. Desenes de pares i mares s'han acumulat a les portes de l'entrada dels centres per deixar els seus fills. 

En alguns casos, el procés d'entrada dels alumnes, amb la mesura de la temperatura, s'ha fet molt lent malgrat establir-se en diferents franges horàries. Les mascaretes han estat presents en la majoria dels casos però la distància entre els pares i mares no ha existit en alguns centres. És el cas de l'escola Jesús i Maria de Sant Gervasi, tal com explica Crónica Global, on desenes de pares s'han quedat a la porta de l'escola. 

En altres centres com el col·legi Sant Pere Clave dels Jesuïtes del Poble-sec, segons Metrópoli Abierta, no s'ha pres la temperatura als estudiants a l'entrada i el pati es farà a classe. De fet, alguns pares indiquen que no hi ha distància de seguretat a les aules però si al menjador. Un altre cas és el de l'escola Els Llorers on també s'han format llargues cues per accedir al centre a causa dels controls de temperatura. En aquest sentit, alguns usuaris han lamentat la situació que s'està vivint amb la tornada a l'escola a les xarxes socials.

 

Normalitat en la majoria de centres

En altres casos, la situació s'ha viscut amb més normalitat, com és el cas del CEIP Sant Martí on en tot moment s'han mantingut les distàncies malgrat les cues i la lentitud. Els alumnes han respectat les instruccions dels professors i les senyalitzacions instal·lades en els centres. També és el cas de l'escola Prat d'Esplugues de Llobregat on, tal com exposa Metrópoli Abierta, s'han mantingut les distàncies de seguretat en tot moment.

De fet, expliquen que hi ha fins a 10 grups que accedeixen per entrades diferents i al menjador cada grup tindrà una taula amb 1,5 metres de distàncies respecte a l'altra. A més, els nens de diferents classes mai s'ajuntaran. «Tenim una mica d'incertesa per la situació, però també confiança en el col·legi. Hi ha un pla i els nens no poden estar tant temps a casa. S'havia de tornar d'alguna manera», expliquen dues mares al citat mitjà.

Al voltant d'1.500.000 alumnes han tornat a les aules aquest dilluns a Catalunya, amb l'objectiu de fer-ho de manera presencial. Hi tornen després que el passat 13 de març es va suspendre les classes a causa del confinament i es va optar per l'educació telemàtica.