Imatge de la borrasca Isaack.

Les pluges tornen a tot Catalunya després de la inusual calorada d'aquest dimecres

Tot i que seran febles, els ruixats poden caure en qualsevol indret

Després de la tempesta arriba la calma, diuen. Doncs bé, ara sembla que serà a l'inrevés. Després d'un dimecres d'inusuals altes temperatures, demà dijous ens esperen precipitacions arreu de Catalunya. Tot i que seran febles, els ruixats poden caure en qualsevol indret, si bé seran més continuades durant el matí a les comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre. 

Imatge de les pluges que s'esperen a partir de dijous al matí.
Les pluges que s'esperen dijous, 9 de març, al matí. | Meteocat

A partir de la tarda, podria ploure a les comarques de l'Àrea Metropolitana, la Catalunya Central, a la demarcació de Tarragona i en punts de les comarques de Girona. I, compte, perquè alguns d'aquests ruixats de tarda podrien anar acompanyats de tempesta. 

Imatge de les pluges que s'esperen per aquest dijous, 9 de març.
Les pluges perduraran durant la tarda: els llocs on hi podrien caure ruixats. | Meteocat

Serà, però, un miratge; l'avantsala d'un no res. Perquè a partir de divendres i durant tot el cap de setmana, les pluges desapareixeran de manera definitiva i s'estabilitzaran —de nou— les altes temperatures. I és que es preveu un cap de setmana amb temperatures força per sobre per l'època de l'any i amb màximes que podrien arribar a superar els 27 o 28 graus. 

Amenaça de 30 ºC

Queden enrere les jaquetes grosses, les bufandes i els guants. De fet, des de fa uns dies que ja es nota un augment de les temperatures. Fa una calor excepcional per l'època de l'any i a partir d'ara —compte— perquè sembla que la calorada que dispararà les temperatures a finals de setmana cap a valors excepcionals. Fins i tot es parla de desafiar els 30 ºC. Una dada del tot surrealista. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Es tracta de valors certament desconcertants. Segons TV3, al llarg del segle XXI només s'han vist dues vegades. Primer, el 9 de març del 2017, quan Aldover va arribar als 30,2 ºC; i després el 2001, quan es va arribar als 30,4 ºC a Sant Martí Sarroca. 

Veurem, per tant, si aquest 2023 tornem a fer història i les temperatures superen aquests límits novament.