Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra

Torra no pagarà els 8.500 euros en multes imposades per la JEC

El president de la Generalitat, que hauria d'abonar una suma de 8.500 euros, qualifica la Junta Electoral Central d'òrgan «censor i repressor»

Torra
Torra no pagarà les multes imposades per la JEC | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que no pagarà els 8.500 euros de les tres multes imposades per la Junta Electoral Central (JEC). El cap de l’executiu català ho ha anunciat aquest dilluns qualificant la JEC d’òrgan «censor i repressor», i diu que ha pres la decisió en defensa de la «llibertat d’expressió».

«Cada dret negat tornarà a ser exercit», ha afegit. Fonts de Presidència han concretat que la Generalitat recorrerà les tres multes, sobre la decisió de no retirar els llaços grocs dels edificis oficials en període electoral, sobre el discurs institucional de la Diada de Sant Jordi, i sobre la carta adreçada als funcionaris en motiu de la mateixa data.

La JEC multa Torra pel discurs i la carta de la Diada  de Sant Jordi

Aquest matí saltava a la llum que la Junta Electoral Central (JEC) ha imposat dues multes de 2.500 i 3.000 euros —en total 5.500 euros— al president de la Generalitat per la carta que va adreçar als funcionaris i el discurs institucional en motiu de la Diada de Sant Jordi, on va qualificar de «nefast» el 155 i va recordar la situació dels «presos i exiliats polítics». 

  

  

Segons la JEC, en la mesura que ho va fer durant la campanya de les eleccions del 28-A, Torra va vulnerar «el principi de neutralitat dels poders públics durant el període electoral», adduint que les seves referències a la intervenció de les competències de la Generalitat per part del govern espanyol o a la situació de presó o «exili» dels dirigents independentistes «no és neutre, sinó que afavoreix la versió sobre el procés separatista propugnada per algunes formacions polítiques que concorren a les eleccions».

La JEC també multa Torra amb 3.000 euros pels llaços grocs

També aquest dilluns, s’ha donat a conèixer que la JEC va imposar una multa de 3.000 euros a Torra per negar-se a retirar els llaços grocs dels edificis oficials de la Generalitat durant la campanya del 28-A. La multa, acordada el passat 13 de juny, va anar de la mà de la decisió de la Junta de denunciar el cas davant la Fiscalia, que ja ha demanat la inhabilitació de Torra durant un any i vuit mesos.

També et pot interessar...