Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de les aglomeracions als carrers de Vilafranca del Penedès

Quim Torra reacciona al descontrol de Vilafranca: «Ens juguem l'any»

S'havia cancel·lat la festa major, però els carrers s'han omplert de forma espontània

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
S'havia cancel·lat la festa major, però els carrers s'han omplert de forma espontània | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reaccionat al descontrol que s'ha viscut a Vilafranca del Penedès (Alt Penedès) durant la suposadament cancel·lada festa major, imatges de la qual compartim a continuació. 

Torra ha demanat a la ciutadania «no oblidar les mesures de seguretat» com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, el president ha dit que sap «la il·lusió» que fan les festes populars, però que «a tota hora i a qualsevol lloc» cal protegir-se. «Si us plau, ens juguem l'any aquests dies», ha dit.

El descontrol a Vilafranca, en imatges

El comentari del president arriba després de la polèmica generada a les xarxes socials per les imatges dels carrers de Vilafranca del Penedès plens de gent seguint els balls de festa major alternatius que s'han fet de forma espontània després de la cancel·lació oficial. 

Enguany, per culpa de la pandèmia, la festa major de Vilafranca del Penedès s'ha reformulat per evitar aglomeracions i evitar contagis, i des de l'Ajuntament asseguren que els balls d'aquest dissabte s'han fet al marge dels actes oficials, de forma espontània. 
 

Normalment, el dia 29 d'agost es fa la Tronada, que marca l'inici oficial de la Festa Major, i una cercavila. Aquest any, la Tronada s'ha fet des d'un terrat per evitar aglomeracions.  Això no ha evitat, però, que alguns fessin els balls, que s'havien suspès, de totes maneres.

Les imatges d'aglomeracions a Vilafranca arriben 24 hores abans de la que hauria de ser la tradicional diada castellera de Sant Fèlix, que reuneix milers de persones a la plaça de la Vila i que aquest any no es podrà fer.