Els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra durant la reunió al Palau de la Generalitat del 6 de febrer de 2020

Torra i Sánchez acorden treballar en l'ordre del dia de la pròxima reunió de la taula de diàleg

El president del Govern insisteix que cal incloure l'autodeterminació i l'amnistia

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, han acordat que els gabinets respectius preparin l'ordre del dia de la propera reunió de la taula de diàleg, que s'ha de celebrar a Barcelona. Segons fonts de la Presidència de la Generalitat, Torra i Sánchez han mantingut una conversa telefònica aquest dilluns a la tarda.

El president del Govern ha «deixat clar» a Sánchez que, per la part catalana, l'ordre del dia ha d'incloure l'autodeterminació i l'amnistia, «perquè és en aquestes qüestions on rau el conflicte polític català». Torra també ha insistit que la data de la reunió és «instrumental», ja que l'important és abordar l'arrel del conflicte.

Segons fonts de Palau, Torra també ha recordat a Sánchez les cites judicials que ha d'afrontar els propers 17 i 23 de setembre «per defensar la llibertat d'expressió», en referència a les causes al Suprem i al TSJC. D'altra banda, en relació amb la Covid-19, el president del Govern ha reclamat al líder de PSOE una «solució ràpida» que habiliti les baixes laborals per als pares i mares de tots els nens i nenes que hagin de fer quarantena.

«És hora de tornar a l'escola i estem preparats»

El president de la GeneralitatQuim Torra, ha assegurat aquest dilluns que Catalunya està preparada pel retorn a les aules, i ha destacat que els departaments d'Educació i Salut han treballat per donar «seguretat i confiança» a famílies, docents i alumnes. «És hora de tornar a l'escola i estem preparats», ha indicat Torra en un tweet després de la reunió amb la junta de directors d'escoles. La trobada ha servit per tractar les mesures treballades de cara l'inici de curs d'aquest pròxim 14 de setembre.

Torra ha insistit que l'escola és un servei públic essencial: «Ens juguem molt com a país», ha afegit el president, que aquest dilluns a la tarda també es reunirà amb la junta de directors d'instituts de Secundària. El president de la Generalitat ha assegurat que és hora de tornar a les aules perquè l'escola «continuï sent aquest gran ascensor social que és, aquest gran cohesionador i pilar troncal de la societat», ha informat el govern català en un comunicat.