Torra transmet a Sánchez «la indignació» del Govern envers la detenció dels nou CDR

El president de la Generalitat ha exigit explicacions al cap del govern espanyol en funcions

Quim Torra
Torra ha enviat una carta a Pedro Sánchez per transmetre-li «la indignació» del Govern envers la detenció de 9 activistes independentistes | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha emès una missiva al cap en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb motiu de transmetre-li «la indignació» envers la detenció de nou activistes independentistes. En el contingut de la carta, segons assenyala 'El Nacional', Torra ha exigit explicacions al líder socialista pel presumpte caràcter «preventiu» de l'actuació policial —expressat en paraules de la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera, el dia en què van tenir lloc els fets. 

Torra considera que s'han saltat la presumpció d'innocència

Així mateix, Torra considera que l'operació fou «judicial», «policial» i «mediàtica» i, en paral·lel, viola «tots els principis de la presumpció d'innocència». Els arrestats són «ciutadans compromesos amb la seva societat», opina el president. D'altra banda, la missiva assenyala que l'operatiu és «un exemple més» de la «utilització dels aparells de l'Estat per a una finalitat política que no es correspon amb les raons de l'existència d'aquests aparells». 

 

També et pot interessar...


Comentaris
Dolors
Pero si vosaltres tambe hi vareu enviar els Mossos
Patricia García Ventura
I la meva també. Tot aquest paripé és per escalfar l'ambient I aplicar el 155 perquè?

envia el comentari