La piscina de Torredembarra no es podrà cobrir amb el romanent de 2017

El PDECat i Unió havia advertit el mes passat que l'acompliment dels terminis seria «molt complicat»

Torredembarra haurà de buscar una altra via per finançar l'obra de cobertura de la seva segona piscina municipal.  El requeriment de diversos informes i el procés burocràtic han acabat impedint que l'obra es pugui licitar abans del 31 de desembre, de manera que no es podrà realitzar amb els diners del romanent de tresoreria de l'exercici 2017. Així doncs, aquesta quantitat s'haurà de destinar a amortitzar deute i no pas a cobrir la piscina, tal com s'havia aprovat en el ple ordinari del mes d'octubre.

La sessió plenària prevista per a aquest dijous, 15 de novembre, deixarà sense efecte la decisió presa en el ple anterior i aprovarà destinar els diners del romanent de tresoreria de 2017 a amortitzar crèdit. El PDECat i Unió ja va advertir en el ple de l'octubre que veien «molt complicat» l'acompliment dels terminis i, finalment, ha acabat passant.

El cobriment de la piscina de Torredembarra no es farà amb el romanent de 2017

El fet de no acomplir el termini obliga a destinar el romanent a amortitzar deute.  Això permetrà a l'Ajuntament de Torredembarra liquidar el pla de sanejament financer i, per tant, li atorgarà en l'exercici 2019 la possibilitat de demanar un crèdit per, precisament, cobrir la piscina,  una via que l'alcalde Rovira ja havia avançat en el ple del mes d'octubre en cas que es produís la situació que, finalment, s'ha donat.

Necessàriament, doncs,  el projecte de la nova piscina haurà de buscar una altra via per finançar-se. Això, però, no afecta els terminis del projecte que, segons el consistori, no s'atura i segueix el procés. Un cop adjudicada la redacció del projecte i la direcció de la primera fase de l'obra, en els propers dies caldrà que es formalitzi el contracte.

El PDECat i Unió, veu crítica des del ple d'octubre

D'aquesta situació ja en va advertir al ple ordinari del mes passat el PDECat i Unió. En declaracions a aquest mitjà, la seva portaveu Anna Magrinyà ha dit que el govern «no farà el que havia dit que farien» i que «en menys d'un mes, ens han donat la raó». Magrinyà havia assenyalat que complir el termini del 31 de desembre era «complicat» i l'alcalde Rovira havia respost que «si no, amortitzarem crèdit, que no és pas tan greu, i guanyarem capacitat d'endeutar-nos per, potser, cobrir la piscina», com finalment acabarà passant.