Toshiba crea una tecnologia capaç de detectar càncer amb només una gota de sang

El sistema podrà diagnosticar fins a 13 tipus de càncer en la seva fase més inicial
Imatge d'arxiu de la realització d'una prova de sang
El nou sistema creat per Toshiba permet detectar tretze tipus de càncer amb només una gota de sang | Cedida

La companyia japonesa Toshiba ha creat un sistema capaç de detectar fins a 13 tipus de càncer amb únicament una gota de sang del pacient. D'aquesta manera es podrà detectar la malaltia des de la seva fase inicial amb una efectivitat del 99%, segons els resultats obtinguts en les proves realitzades fins al moment. Aquest sistema completa el seu diagnòstic en menys de dues hores i té un preu d'uns 167 euros aproximadament.

 

El funcionament d'aquesta nova tecnologia consta en analitzar les micromolècules d'àcid ribonucleic, o micro-ARN, de la mostra de sang donada pel pacient per poder identificar la malaltia, inclús quan està començant, tal com informa Toshiba en un comunicat. Els càncers que detectarà aquest nou aparell són el gàstric, esofàgic, pulmonar, hepàtic, de la bilis, de pàncrees, intestinal, de pròstata, d'ovaris, de la bufeta, el mamari i també el sarcoma i el glioma.

 

Una important evolució en la detecció del càncer

El sistema s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut del Centre Nacional d'Investigació de Càncer del Japó i la Universitat Mèdica de Tokyo. Gràcies a aquesta tecnologia, la famosa companyia espera poder detectar la malaltia en estat prematur amb efectivitat, el que «permetrà un tractament ràpid i contribuirà a millorar la supervivència del pacient, així com la seva qualitat de vida», tal com informava Toshiba en un comunicat.

 

Aquesta nova tecnologia serà provada al llarg de 2020 amb la intenció de poder-la implementar en un futur pròxim i millorar així la detecció de casos de càncer arreu del món.

 

També et pot interessar: 

  • Retiren 32 lots de Mitomycin-C, un medicament per tractar el càncer
  • L’Institut Català d’Oncologia compta amb una de les millors taxes de supervivència en càncer del mónComentaris

envia el comentari