AP-7

Trànsit anuncia noves restriccions a l'AP-7: a partir d'aquest divendres

Així és com afectaran les noves mesures als conductors

Noves restriccions a l'AP-7. Així ho ha anunciat el Servei Català de Trànsit (SCT) en un nou intent de reduir la sinistralitat en aquesta via. Des de l'alliberació dels peatges, l'afluència de vehicles a l'AP-7 ha augmentat exponencialment i, per conseqüència, els accidents de trànsit també. 

El Servei Català de Trànsit (SCT) limitarà la velocitat a 100 km/h a l'AP-7 entre Martorell i Gelida els divendres a la tarda, dissabte al matí i diumenge a la tarda i els camions hauran de circular per la dreta en aquest tram d'uns 7 quilòmetres. La mesura començarà a aplicar-se aquest mateix divendres en fase de proves.

El pla es desplegarà entre el 2023 i 2025 amb una inversió de 14,3 milions d'euros i, entre altres mesures, també preveu utilitzar drons per controlar els punts més conflictius i instal·lar nous radars a l'autopista, on la mobilitat ha augmentat un 26% des de l'alliberament dels peatges.

Més radars de velocitat

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat aquest dijous un paquet de mesures per reduir la sinistralitat de l'AP-7 i millorar-ne la mobilitat, després d'una anàlisi del Servei Català de Trànsit (SCT) en 43 trams durant un any i mig i que ha permès dissenyar aquestes accions.

La primera mesura que s'aplicarà, a partir d'aquest mateix divendres, és la limitació de la velocitat en les franges d'operació sortida i en la de tornada en el tram Gelida-Martorell. Trànsit ha observat que en aquest tram, els vehicles no respecten prou les distàncies de seguretat i també corren massa. 

Foto d'un radar
El Servei Català de Trànsit (SCT) vol implantar més radars a l'AP-7. | GETTY IMAGES

Podria baixar a 80 km/h

Els responsables del Servei Català de Trànsit (SCT) esperen que la mesura ajudi a millorar la seguretat viària en aquest tram i no descarten baixar més el límit de velocitat si aquests 100 km/h no són suficients. Trànsit i Mossos faran controls de la velocitat per controlar que la limitació es compleixi.

Trànsit vol estendre sistemes de velocitat variable en més trams de la via i té l'ull posat en el tronc central de l'AP-7 en espera que l'Estat, que és el titular de l'autopista, pugui aplicar mesures en aquesta direcció, com li ha estat reclamant la Generalitat. Trànsit ja va limitar la velocitat a 100 km/h per hora entre Granollers i el Papiol.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Han augmentat les víctimes mortals

Els accidents han incrementat a l'AP-7. L'autopista va registrar el 2019 503 accidents amb víctimes, 32 dels quals amb persones mortes o ferits greus, mentre que el 2022 aquests sinistres van augmentar fins als 647, 55 dels quals amb morts o ferits greus.

El 2019, 15 persones van morir en accidents a l'AP-7 i 19 més van resultar ferides de gravetat, mentre que l'any passat les víctimes mortals van ser 24 i els ferits greus, 52. Unes dades que posen els pèls de punta, ja que l'augment de les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit en aquesta via ha augmentat considerablement.