Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020

El trànsit de l'àrea metropolitana de Barcelona cau més d'un 70% el primer dissabte de confinament perimetral

Els Mossos i les policies locals es coordinen per controlar la mobilitat i el compliment de les restriccions anti-Covid

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que aquest dissabte, entre la mitjanit i dos quarts de set de la tarda, havien sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona un total de 68.218 vehicles. Aquesta xifra suposa una baixada important de la mobilitat, coincidint amb el primer cap de setmana de confinament perimetral a Catalunya que ja va començar el divendres. D'aquesta manera, s'ha registrat una reducció del 73,55% respecte al 3 d'octubre d'enguany i del 75,99% en comparació amb la mateixa data de l'any 2019.

Pel que fa al trànsit d'entrada, s'ha comptabilitzat també una caiguda considerable. Així, han entrat a l'àrea metropolitana un total de 69.536 vehicles, una xifra que suposa una reducció del 71,19% respecte al 3 d'octubre d'enguany i del 74,29% en comparació al dia equivalent del 2019.

Dos dels dispositius policials per comprovar el compliment del confinament municipal de cap de setmana a Barcelona s'han dut a terme aquest dissabte al peatge de la C-32 a Sitges (Garraf) —per part de Mossos d'Esquadra— i a la sortida 24 de la Ronda Litoral al Fòrum —per part de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La reducció de la mobilitat també es deixa notar a Girona

L'efecte de les restriccions també s'ha deixat sentit en altres punts de Catalunya. Així, a Girona el trànsit d'entrada i sortida de la ciutat ha fet caure de manera important el trànsit d'entrada i sortida de la ciutat aquest dissabte. Els controls dinàmics que ha fet la Policia Municipal han servit per comprovar com el nombre de vehicles als accessos de Girona era menor al d'un dissabte habitual i no s'han hagut d'imposar moltes sancions. De fet, la majoria de conductors entraven a Girona amb el justificant o bé amb el paper de l'empresa si estaven treballant.

A la capital gironina, la Policia Municipal ha dissenyat un sistema dinàmic de controls que permet vigilar les entrades a la ciutat per tal d'identificar els vehicles que intenten accedir-hi. Es tracta de controls curts, d'entre 30 i 40 minuts en diferents llocs. Un cop acaba en una de les entrades, la patrulla es desplaça cap a una altra per tal de fer la mateixa operació. Així mateix, els Mossos d'Esquadra també s'han desplegat a les vies més concorregudes de la demarcació, com la C-66 o la C-35.