El transport públic haurà de reduir el seu aforament al 30% per complir les mesures sanitàries

Les restriccions arribarien després de l'aplicació d'un nou document creat pel Ministeri de Sanitat

Usària en una estació de metro de Barcelona
Les restriccions arribarien després de l'aplicació d'un nou document creat pel Ministeri de Sanitat | Catalunya Diari

Després de les notícies d'aquests últims dies, clarament hi ha una gran preocupació per la situació pandèmica al país. Catalunya ja ha pres les mesures pertinents tancant bars, restaurants i altres comerços o restringint horaris en parcs. Tot i això, ara el govern de l'Estat està preparant alguns indicadors i mesures comunes per tal d'aplicar-les arreu d'Espanya. 

Segons publica 'El Periódico', Sanitat està posant sobre la taula un nou sistema basat en diversos nivells de risc per tal de classificar les regions en nivells de risc. Aquests, un total de quatre, serien: baix, mig, alt i extrem, classificarien els territoris, segons el Ministeri de Sanitat, ja siguin «comunitats autònomes, províncies, illes, municipis, departaments o àrees de salut». A més, en aquest document s'hi establirien una sèrie de mesures a seguir per a cada una de les classificacions que hi ha. 

Tal com ha pogut saber el mitjà de comunicació nomenat anteriorment, Catalunya estaria situada al nivell alt de la classificació. Per aquest motiu, una de les mesures que s'haurien d'aplicar pròximament seria la reducció de l'aforament del transport públic al 30%. 

L'ATM preveu seguir amb el 100% de l'aforament

Tot i això, i després de les mesures preses aquesta última setmana, la Generalitat sembla que no ha actuat sobre el transport públic i seguirà oferint un servei al 100% de la seva capacitat. 

Així ho va anunciar l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) aquest passat divendres, quan va assegurar que Barcelona i l'àrea metropolitana seguiria oferint el 100% de la seva capacitat «encara que la demanda baixi considerablement donades les noves restriccions» de la Generalitat.

En un comunicat, ha dit que només es mantindrà l'excepció del transport públic nocturn, i tots els serveis ferroviaris (Metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Tram) finalitzaran el seu servei a mitjanit cada dia. 

L'ATM ha demanat més flexibilització horària de les activitats laborals i docents que no es veuen afectades per les restriccions per evitar les concentracions de persones en les hores punta, i ha recordat que la mascareta és d'ús obligatori en tot moment en el transport públic.


Comentaris

envia el comentari