Imatge frontal d'un autobús de Barcelona

El transport públic manté l’oferta al 100% durant el cap de setmana

A més, les línies que donen servei als cementiris es reforcen el 31 d’octubre i l’1 de novembre

El transport públic manté la totalitat de la seva oferta durant el cap de setmana per donar servei als desplaçaments permesos. L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha assegurat aquest divendres en un comunicat que «la xarxa de transport públic permet els desplaçaments de forma segura». Per tant, malgrat les restriccions en mobilitat que demanen a la ciutadania reduir la mobilitat i la interacció social, el transport públic seguirà oferint el 100% de la seva capacitat actual per donar servei als desplaçaments permesos: serveis sanitaris, obligacions laborals, retorn al lloc de residència i cura de persones amb dependència, entre altres supòsits.

Es reforça el transport públic que donen servei als cementiris durant Tot Sants

A més, l’ATM reforçarà els dies 31 d’octubre i 1 de novembre les línies de transport públic que donen servei als cementiris. L’autoritat del transport públic ha recordat que el confinament municipal inclou, com a excepció, que aquests dos dies, coincidit amb el Dia de Tots Sants, es pugui visitar un cementiri de la mateixa comarca.

Per tant, durant el cap de setmana l’ATM manté l’oferta actual per a la mobilitat necessària, malgrat que recorda que des de fa mesos el transport ferroviari finalitza el seu servei a la mitjanit tots els dies de la setmana.

Pel que fa al servei nocturn, el NitBus de l’AMB manté l’oferta completa com fins ara. En canvi, els autobusos nocturns de la Direcció General de Transport i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya mantenen una oferta reduïda en algunes línies i per això es recomana consultar prèviament els horaris.

Mesures de seguretat i compliment de la normativa

L’ATM recorda que l’ús de la mascareta és obligatori a tot el transport públic en tot moment i, per tant, s’ha d’evitar menjar o beure, ja que suposa treure’s la mascareta. Per reforçar les mesures d’autoprotecció, a més, s’han instal·lat gels hidroalcohòlics en aquelles estacions interiors on encara no hi havia dispensadors disponibles. Per la seva banda, la xarxa de transport públic aplica mesures i protocols de ventilació i neteja per garantir la seguretat dels usuaris.