Imatge d'un camió durant la vaga de transportistes del 23 de març del 2022.

Els transportistes hi tornen: tallen ara una de les principals carreteres de Barcelona

Un centenar de camioners aturen la circulació en els dos sentits a la sortida 18, un dels accessos a Mercabarna

La guerra dels transportistes no cessa. El col·lectiu torna a tallar la circulació a la Ronda Litoral de Barcelona en una nova jornada de protestes contra l'augment del preu dels carburants. 

Al voltant de les nou del matí, prop d'un centenar de camioners s'han reunit al carrer 3 de la Zona Franca per dirigir-se a la sortida 18 de la ronda, un dels accessos de Mercabarna.

Segons han informat els transportistes, la seva intenció és repetir la marxa d'aquest dimecres passat, arribant fins a la sortida 14 –l'altre accés a Mercabarna i a la zona del Port de Barcelona- i tallant la circulació de vehicles en els dos sentits.

Els transportistes també van tallar el passat dimecres, 23 de març, la mateixa via i amenacen de fer-ho fins que no s'arribi a un acord per a una rebaixa del preu del carburant. En aquesta línia, cal destacar també que els taxistes també fan aturades aquests dies a la ciutat comtal. De fet, el col·lectiu del taxi va més enllà i amenaça de bloquejar la Gran Via si no s'arriba a un acord imminent. 


Aquest dijous, dia D

Aquest dijous és absolutament clau per a la resolució del conflicte. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va mostrar el passat dimecres convençut que l'executiu espanyol assolirà un acord amb els transportistes aquest dijous. 

Jornada en la qual es tornarà a reunir amb el Comitè Nacional de Transport per Carretera (CNTC) per posar sobre la taula «totes les respostes amb la major contundència» per pal·liar els efectes de la guerra. 

La reunió estava prevista per divendres, però l'executiu l'ha avançat un dia en vista dels efectes que la vaga ja té sobre els subministraments. 

Amb tot, la reunió torna a ser amb una patronal majoritària que no és la que convoca la vaga, i no s'hi esperen representants de la Plataforma en Defensa del Sector del Transport.