Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani

Treball atura les ajudes al sector cultural poc abans d'obrir la convocatòria

El repartiment s'havia d'iniciar aquest dijous a les 9.00 hores

Després de l'enrenou que va generar el sistema d'ajudes als autònoms per part del Govern, sembla que s'inicia un nou serial. Segons ha informat 'TV3', el Departament de Treball ha aturat l'adjudicació de les ajudes destinades als treballadors del sector de la cultura, hores abans de començar el repartiment. Concretament, les ajudes s'havien de començar a administrar a partir d'aquest dijous 19 de novembre a les 9.00 hores del matí.

El Departament liderat per Chakir El Homrani garanteix que els ajuts anunciats es mantindran, però que es treballa «per sumar-hi més recursos», amb l'objectiu que arribin a «més professionals de la cultura». Per això, afegeixen les mateixes fonts, s’està analitzant «quina és la millor opció per fer-les arribar a les persones que els sol·licitin». La conselleria apunta que «per error» s'ha publicat que la convocatòria de les ajudes s'obria aquest dijous al matí, quan ja s'havia decidit repensar-les.

La decisió anunciada aquest dimecres pel Departament de Treball arriba després de la polèmica per l'atorgament d'uns ajuts similars als treballadors autònoms, en una convocatòria que va fer col·lapsar el sistema informàtic i que no va ser suficient per atendre totes les peticions.

Unes ajudes de 3,5 milions d'euros

La conselleria de Chakir el Homrani tenia previst destinar uns 3,5 milions d'euros —amb un pagament únic de 750 euros per a professionals en situació de necessitat, inclòs el personal tècnic del món cultural—, però vol repensar el sistema de repartiment per evitar un col·lapse com el que hi va haver la setmana passada amb les ajudes als autònoms. En aquest sentit, el conseller ha admès aquest dimecres que no van «saber calibrar» que les ajudes tindrien una resposta tan massiva, però ha assegurat que no pensa dimitir.

Treball, Afers Socials i Famílies afirma que està modificant la convocatòria «perquè no sigui per concurrència no competitiva i amb adjudicació per ordre de presentació», dos dels paràmetres que definien la convocatòria dels ajuts als autònoms. També indica que en els pròxims dies s'abordarà amb els sectors afectats quina és aquesta nova via perquè els diners puguin arribar a les persones que els necessiten «com més aviat millor».