Treball vol garantir els drets laborals dels treballadors de Nostrum

L'empresa va anunciar la setmana passada que tancarà les cuines de Sant Vicenç de Castellet i acomiadarà la plantilla
Nostrum presenta concurs de creditors i cessa el seu president i fundador | Nostrum

 

El Departament de Treball vetllarà per garantir els drets laborals dels treballadors de Nostrum. Així ho ha assegurat el seu secretari, Josep Ginesta, qui ha afegit que el Govern encara no ha rebut la proposta d'ERO de l'empresa i, per tant, encara no ha pogut fer una aproximació al conflicte.

 

Nostrum va anunciar la setmana passada que té previst tancar les seves cuines centrals, a Sant Vicenç de Castellet, al Bages, i acomiadarà els treballadors de les instal·lacions mitjançant un ERO. L'empresa, que es troba en procés concursal des del març, ha anunciat una aliança estratègica amb Masia Artesana perquè s'encarregui d'elaborar els productes comercialitzats amb la marca Nostrum.

 

Nostrum tancarà les cuines centrals de Sant Vicenç de Castellet

Segons l'empresa HMR, amb el tancament i la nova aliança volen garantir «la viabilitat futura de la societat i la sortida del procés concursal el 2020». Diuen que l'acord garantirà la continuïtat d'alguns dels valors més importants de la marca. També asseguren que aporta «una major traçabilitat del producte des de l'origen de la matèria primera fins al plat final».

 

Recorden que la Família Tero, propietària de Masia Artesana, vuitena generació d'agricultors, és una marca de referència en producció de porc ecològic en l'àmbit nacional i en 2014 va adquirir una planta de plats preparats per a iniciar el seu camí en la categoria dels Ready Meals. La nova aliança, afegeixen, permetrà a la marca incorporar noves línies de producte concorde a les noves tendències alimentàries.

 

HMR va declarar-se en concurs de creditors el passat mes de març i va destituir el fins aleshores president de la firma, Quirze Salomó. La plantilla va anunciar llavors la intenció de fer vaga per exigir el sou dels darrers dos mesos i la paga de Nadal. L'empresa, però, es va comprometre a abonar-los el deute pendent i no la van arribar a realitzar.

 

També et pot interessar...