Dues persones, d'esquenes, entrant a una Oficina del Treball

Els treballadors en ERTO podran sol·licitar ajuts de 600 i 700 euros a partir de dilluns

Tot i que semblava que ens estàvem acostant al final de la pandèmia, les dades dels darrers dies han empitjorat. Per sort, la campanya de vacunació està permetent que, de moment, les autoritats continuïn defensant que no calgui aixecar de nou mesures restrictives.

Durant aproximadament un any i mig, molts sectors s'han vist afectats per les restriccions i, sempre que es pugui, s'evitarà haver de fer passos enrere en aquest sentit. I és que els estralls econòmics de les restriccions han estat considerables. I, de fet, encara s'estan aprovant mesures per intentar revertir el greuge que han patit algunes empreses i treballadors en els últims mesos.

Precisament, a partir d'aquest dilluns, els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu podran sol·licitar un ajut d'entre 600 i 700, segons ha anunciat el Govern e la Generalitat.

Ajudes d'entre 600 i 700 euros a treballadors

Els treballadors en ERTO i amb contracte fix discontinu podran sol·licitar a partir d'aquest dilluns i fins al 15 de juliol ajudes d'entre 600 i 700 euros. Segons un comunicat d'Empresa i Treball, la línia, dotada amb 60 milions d'euros, preveu beneficiar entre 80.000 i 100.000 persones que rebran un pagament únic.

Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya afectades per un ERTO entre l'1 de gener i el 31 de maig d'enguany. O també que hagin estat beneficiàries de la prestació extraordinària per ser fixes discontínues com a mínim un dia del mes de maig del 2021. Per accedir als ajuts només caldrà inscriure's al registre habilitat al web del SOC i per fer aquest tràmit no serà necessària la signatura electrònica.

L'ordre d'inscripció no determinarà la preferència en l'atorgament de l'ajut, que serà de 600 euros si s'ha estat fins a 90 dies en ERTO i de 700 euros si són més.


L'objectiu d'aquesta línia és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un ERTO. Uns ERTO que s'han activat a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes a causa de les mesures preses davant la Covid.19.

En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l'ajut permetrà alleugerir un col·lectiu molt afectat per la crisi. I és que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

El pressupost total d'aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d'euros. A més, dona continuïtat i reforça un primer paquet específic d'ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa el passat mes de març.