Els treballadors de Microson afectats per l'ERO es manifesten a Barcelona

Segons relata la plantilla a 'Metrópoli Abierta', les indemnitzacions per les rescissions dels contractes són «massa baixes»

Més d'un centenar de treballadors de la fàbrica Microson s'ha manifestat aquest matí davant la seu de Gaes del carrer de Pere IV de Barcelona
Més d'un centenar de treballadors de la fàbrica Microson s'ha manifestat aquest matí davant la seu de Gaes al carrer de Pere IV | CCOO

Més d'un centenar de treballadors de la fàbrica d'audiòfons Microson s'ha congregat avui davant l'entrada de l'Ilunión Hotel de Poblenou per protestar per l'ERO que afectarà a més de 188 persones. Segons informa 'Metrópoli Abierta', les indemnitzacions per les rescissions dels contractes són «massa baixes». Un treballador de la companyia, que va ser comprada pel grup italià Amplifon, relata al mitjà esmentat que al principi la direcció els va oferir «una indemnització de 22 dies per 12 mesos». En negar-s'hi i protestar, van ampliar-la a 27 dies per 18 mesos.

No obstant això, el demandant, en veu de l'empresa, assenyala: «Nosaltres demanem 56 dies per una lineal de 2.000 euros». En la mateixa línia, el mateix treballador assegura en declaracions al mitjà que la companyia «té marges comercials molt alts» i «no ha al·legat motius econòmics» per efectuar l'acomiadament de 188 persones. Així mateix, la plantilla ha tret una conclusió: «Amplifon pot comprar els mateixos audiòfons a altres fàbriques per un import més baix». Des que el comprador va anunciar l'ERO fa menys d'un mes, els afectats han protestat activament amb suport del sindicat CCOO.

L'ERO comporta una reducció del 65% de la plantilla 

El grup Amplifon va adquirir l'any passat els centres Gaes i la fàbrica de Microson a Barcelona. Segons la documentació aportada per l'empresa, hi haurà 98 acomiadaments a Amplifon i 90 a Microson, ubicada al Poblenou. El sindicat assegura que aquests acomiadaments «suposen el 65% de la plantilla, una xifra que representa una gran destrucció d'ocupació a Microson que podria posar en risc l'activitat productiva».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari