Home comptant bitllets

Els treballadors podran cobrar aquestes 5 ajudes del Govern a partir del gener

Els treballadors en actiu han de reunir una sèrie de requisits per percebre-les

Els treballadors en actiu estan d'enhorabona. A partir del proper mes de gener podreu beneficiar-vos d'una sèrie d'ajudes socials. Això si, per accedir-hi cal que es compleixin una sèrie de requisits.

És cert que cada cop ens costa més arribar a final de mes. Els salaris no pugen al mateix ritme que els preus de la compra o l'energia. La inflació s'ha disparat al llarg de l'últim any i això ha afectat molt les butxaques dels espanyols.

Per donar-los un respir econòmic, el Govern ha posat sobre la taula un total de cinc ajudes socials. El que intenten les autoritats és contenir aquesta pujada dels preus, que colpeja amb especial duresa els més vulnerables. Als Pressupostos Generals de l'Estat es contemplen una sèrie de mesures amb l'objectiu de protegir les famílies.

Condicions per accedir a les 5 ajudes del Govern

El Govern vol oferir una assistència econòmica als ciutadans amb uns ingressos mensuals insuficients. D'aquesta manera podran fer front a les despeses que vagin sorgint. A continuació us detallem les exigències de cadascuna d'aquestes ajudes.

1. Bo de lloguer jove

Està pensat per als que comptin amb una edat entre 18 i 35 anys. Ja hi ha diverses convocatòries obertes a diferents comunitats espanyoles. El que es persegueix és que els joves ho tinguin més senzill per independitzar-se i assumir el pagament d'un immoble.

Foto d'un conjunt d'habitatges.
A moltes ciutats, accedir a un lloguer és gairebé missió impossible | Getty Images

La quantitat màxima a percebre serà de 250 euros. El més curiós de tot és que es pot sol·licitar per part de diversos inquilins dins una mateixa casa. Hauran de justificar que no es triplica l'IPREM del 2021, per la qual cosa no podran gaudir de rendes superiors als 23.725 euros.

2. Xec nadó de 100 euros

Les famílies amb fills menors de 3 anys tenen la possibilitat d'accedir al xec nadó que s'inclou a la Llei de les famílies. Està pensat per a pares i mares que estiguin ocupats.

Foto d'uns bitllets de 20 i 50 euros.
Els pares podran accedir a un xec de fins a 100 euros | Getty Images

L'única condició que se'ls demana és que hagin cotitzat durant un mínim de 30 dies en algun dels règims contributius. També és possible si han cobrat la prestació per desocupació o un subsidi de l'atur.

3. Augment de l'Ingrés Mínim Vital (IMV)

Com passa amb les pensions, aquesta prestació no contributiva també s'actualitzarà el 2023 un 8,5%. Així ho va confirmar fa unes quantes setmanes la vicepresidenta segona del Govern.

Per beneficiar-se d'aquesta ajuda cal demostrar que no tenen les rendes suficients segons el tipus d'unitat familiar. Els que no la poden demanar són els pensionistes. S'entén que ja estan coberts econòmicament amb la paga que perceben.

És possible sol·licitar-la tant individualment com dins un entorn familiar. Els diners a ingressar no seran un import fix, ja que es tractarà d'una renda que complementa els ingressos mensuals. Només es podrà cobrar la quantia al complet si s'està a l'atur.

Treballadors
Els treballadors veuran millorades les condicions econòmiques | GETTY IMAGES

4. Millora dels salaris dels funcionaris

Els treballadors públics patiran un increment del seu salari del 9,5% durant els propers tres exercicis. En total, es veuran beneficiats per aquesta decisió gairebé 3 milions de persones. Tot això, sense oblidar-nos també dels triennis i complements que poden percebre, que es veuran millorats.

6. Pujades de les prestacions i subsidis per desocupació

La prestació per desocupació patirà un augment del 10% durant els primers sis mesos de cobrament. Pel que fa als subsidis, es manté el 80% de l'IPREM. Després de revalorar aquest indicador passarà de 463,21 euros a 480 euros mensuals. Segons les dades que maneja el SEPE, calculen que es podrien beneficiar més de 300 000 persones.