Convoquen vaga de peatges a les autopistes de Catalunya

Les jornades afectaran a l'AP-7, l'AP-2, la C-33 i la C-32 catalanes

Persones treballant al peatge de l'AP-7
Les jornades de vaga afectaran l'AP-7, l'AP-2, la C-33 i la C-32 | CatalunyaDiari

Els treballadors de peatges i oficines d'Abertis han convocat diverses jornades de vaga en contra de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que han presentat els responsables de la companyia. La plantilla dels peatges ha anunciat quatre caps de setmana de vaga que començaran el diumenge 26 de juliol i continuaran els tres primers caps de setmana d'agost, de divendres a diumenge, tres aturades de 72 hores cadascuna.

Les vagues afectaran totes les autopistes espanyoles que gestiona Abertis, que a Catalunya són l'AP-7, l'AP-2, la C-33 i la C-32. Pel que fa als treballadors d'oficines, la vaga la faran en tres dimarts consecutius a partir del 26 de juliol.

Cal recordar que Abertis ha presentat un ERO a tres de les empreses del grup, Acesa, Invicat i Autopistes Espanya per «causes organitzatives i productives». La mesa negociadora es va constituir el 2 de juliol i les reunions que hi ha hagut fins ara no han servit per arribar a cap acord. En tot cas, la direcció ja ha advertit que l'ERO tindrà afectació a Catalunya.

Abertis recupera el 85% del trànsit

D'altra banda, el Grup Abertis ha recuperat el 85% del trànsit que havia perdut durant el confinament als mercats principals, segons ha indicat la companyia en un comunicat. Segons les xifres de l'empresa, durant el març i l'abril hi va haver caigudes de fins al 80%, però des que es va tornar a permetre la lliure circulació de persones, s'ha observat una tendència «clara» de recuperació cap als nivells de trànsit de l'any passat, especialment a Europa. Amb tot, les xifres segueixen per sota de les del 2019, afirma la companyia. A Espanya la recuperació ha estat del 82%, i a França del 87%.

 

El govern espanyol ofereix prorrogar la concessió de l'AP-7 i l'AP-2, afectades per la pandèmia

El darrer consell de ministres de l'executiu espanyol va donar llum verda al decret de reactivació econòmica «per lluitar contra els efectes de la COVID-19 als àmbits del transport i l'habitatge». L'article 25 del capítol cinquè d'aquest decret portava una sorpresa pels usuaris de les principals vies ràpides de les comarques tarragonines, principalment l'AP-7 i l'AP-2

El text aprovat per la coalició PSOE-UP establia un seguit de facilitats per a les empreses concessionàries, amb la intenció que aquestes puguin «reequilibrar, econòmicament, els contractes de concessió» que entrin dins l'àmbit d'aplicació d'aquest decret. És a dir, si les empreses poden acreditar un marge brut d'explotació negatiu, durant el període de vigència de l'estat d'alarma, el govern central prorrogarà la concessió de l'explotació. La pròrroga «mai podrà excedir la vigència del període de l'estat d'alarma». 

És a dir, el tram de l'AP-7  de Vila-seca a la frontera francesa, que expirava el 31 d'agost de l'any vinent, així com el tram de l'AP-2 entre el Vendrell i Saragossa, que també finalitzava el 31 d'agost de l'any 2021, s'allargaran fins a gairebé l'any 2022.


Comentaris

envia el comentari