Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social

Els treballadors que poden cobrar la pensió completa amb 55 anys a Espanya

La Seguretat Social concedeix aquesta opció a dos grups de treballadors

Quan un treballador es va encaminant cap al final de la seva etapa laboral, sorgeixen molts dubtes sobre l'edat a què es podrà jubilar, tot i que la Seguretat Social marca una edat ordinària a què s'ha de deixar de treballar. Parlem dels 66 anys i dos mesos.

Molts es pregunten si, malgrat el que fixa la Seguretat Social, hi ha algunes excepcions amb què un treballador es pot jubilar abans del que cal.

A l'article d'avui detallarem especialment quin tipus de treballadors i amb quins requisits es poden retirar del mercat laboral amb 55 anys. Sobretot, sense que la pensió es vegi reduïda en cap dels casos.

La Seguretat Social deixa clar quins treballadors es poden jubilar amb 55 anys

Són un tipus de pensions que la Seguretat Social ha deixat ben clar, tot i que molts poden no entendre aquesta edat tan primerenca de jubilació. I tot perquè realment el sistema de pensions a Espanya no permet jubilar-se amb 55 anys de manera ordinària.

En cas que el treballador hagi cotitzat 37 anys i nou mesos, la jubilació podria tirar endavant a partir dels 65 anys. A partir d'aquí, aquest treballador que ha cessat la seva activitat podria començar a cobrar la pensió de jubilació corresponent.

Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat
La Seguretat Social concedeix aquesta jubilació prematura per a dos grups | Monkey Business Images, Getty Images Signature

Però, això sí, hi ha professionals que es poden permetre accedir-hi molts anys abans, com detallarem. En el cas dels 55 anys a l'hora de jubilar-se, els treballadors del sector de la tauromàquia són alguns dels que tenen aquesta opció. Ens referim a aquella en què poden finalitzar la seva etapa laboral al voltant de 10 anys abans del que és normal.

Descobreix quins treballadors poden accedir a aquesta jubilació prematura

Estem parlant de rellonejadors, picadors, banderillers, excel·lents, subalterns de reixons o toreros còmics. Tots ells tenen tot el dret de jubilar-se amb 55 anys i a cobrar la totalitat de la pensió sense cap mena de problema.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

També passa el mateix amb aquells treballadors als quals es considera incapacitats permanents. En aquest cas, també podran deixar de treballar a partir dels 55 anys.

Sobre aquest últim grup, segons fixa el règim de la Seguretat Social, aquell professional que cobra una pensió contributiva per incapacitat permanent té aquest dret. I és que podrà accedir a la jubilació quan faci els 55 anys.

Muntatge de diners i una rodona amb una cadira de rodes
Els treballadors incapacitats permanents poden accedir a la jubilació amb 55 anys | Pexels, Getty Images Signature

La Seguretat Social explica a la seva pàgina web que la pensió d'aquest tipus de treballadors no es podrà veure reduïda. I no ho farà perquè no arriba a l'edat mínima legal de 66 anys i dos mesos.

El requisit fonamental per accedir a la jubilació amb 55 anys

Per si no n'hi hagués prou, des de la Seguretat Social també apunten de forma concisa quin és el requisit que haurà d'aportar al treballador. Això haurà de complir si vol accedir a aquesta jubilació primerenca igual que els treballadors del sector de la tauromàquia.

En aquest cas, aquest treballador haurà d'acreditar un grau de discapacitat igual o major al 65%. A més, haurà de demostrar igualment que rep una prestació per gran invalidesa.

A partir d'aquí, i després de verificar tot el que se li demana, la documentació serà analitzada per la Seguretat Social. I si les dades són correctes, es començarà a pagar el 100×100 de la pensió a partir dels 55 anys esmentats.

Si vols accedir a aquesta jubilació primerenca i cobrar la pensió completa, ja saps els requisits perquè puguis acabar la teva vida professional abans del previst.