Diverses persones amb mascareta creuen un carrer de Barcelona

Tres populars espais de Barcelona reben l'autorització del Procicat per reobrir

El parc d’atraccions Tibidabo es manté encara a l’espera de resposta

El Zoo de Barcelona, l'Anella Olímpica i el Parc del Fòrum han rebut autorització del Procicat aquest divendres per reobrir les instal·lacions, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona. L'empresa pública que gestiona aquests espais, B:SM, va presentar divendres passat la documentació necessària pel que fa a les mesures de prevenció i seguretat, al costat de la petició per reobrir-los juntament amb el parc d'atraccions Tibidabo. 

Aquest últim, però, es manté encara a l'espera de la resposta del Procicat, i segons ha indicat l'Ajuntament, haurà d'iniciar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) que afectarà 247 persones. Aquest mateix divendres, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Jaume Collboni, ha criticat la lentitud  del Procicat.

L'Ajuntament indica que l'ERTO al Tibidabo s’ha aplicat «d’acord amb els sindicats» i considera la mesura «necessària» per pal·liar els  efectes econòmics i preservar les condicions laborals de la plantilla. Amb l’obertura de Zoo, Fòrum i Anella Olímpica s’ha reduït en 73 el nombre de persones afectades per l’ERTO que B:SM va fer a l'inici del confinament.

 

La Generalitat tanca totes les discoteques i sales de festa de Catalunya pels rebrots

La Generalitat ha pres la mesura més dràstica possible amb les discoteques de Catalunya pels rebrots, i ha decidit tancar-les. Una mesura que també s'aplica a totes les sales de festa catalanes, després de l'evolució de la  pandèmia del coronavirus durant les últimes setmanes.

El comitè tècnic del Procicat ha suspès a tot Catalunya l'obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. El Govern considera que la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya obliga a adoptar «mesures especials de contenció» d’un seguit d’activitats per  frenar la transmissió del virus de la covid-19 i protegir la salut de la població.

Per això, també queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en el punt precedent. A més, s’estableix l’horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu del país, a les dotze de la nit.

Horari de tancament establert en municipis amb mesures restrictives

En els municipis on ja hi ha mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus s’estableix, per a les activitats de restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals, un  horari de tancament a les dotze de la nit, llevat que les ordenances municipals continguin l’obligació d’horari de tancament anterior. Aquesta directriu afecta l'àmbit metropolità, els municipis de la demarcació de Girona de Figueres i Vilafant, els de la comarca de la Noguera i els del Segrià.

Paral·lelament, continuen vigents les  restriccions actuals  per als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.  A més, el Procicat recorda que correspon als Ajuntaments afectats i a l'Administració de la Generalitat, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en la Resolució. El seu incompliment serà objecte de règim sancionador. El  termini de durada de les mesures s'estableix en 15 dies. Es preveu que la resolució entri en vigor aquest dissabte, 25 de juliol