Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona.

Xavier Trias rep l'alta hospitalària després de dies ingressat pel coronavirus

L'exalcalde de Barcelona ha fet pública la notícia a les xarxes socials
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona.
Xavier Trias, exalcalde de Barcelona, ha rebut l'alta hospitalària | Catalunya Diari

ACTUALITZACIÓ 17.50 HORES

Xavier Trias ja és casa. «Ara, des de casa, em toquen 14 dies d'aïllament  seguint el protocol sanitari. Aquesta malaltia la superarem si tothom fa bondat i compleix amb les recomanacions de les autoritats. Ens en sortirem! Quedeu-vos a casa», conclou l'exalcalde de Barcelona a  Twitter, on ha compartit una foto de la seva recuperació, ja a casa. 

Estava ingressat a l'Hospital Clínic

Xavier Trias  ha rebut aquest dimarts, 7 d'abril, l'alta hospitalària després de dies de lluita contra el coronavirus. Trias va ser ingressat a l'Hospital Clínic de la capital catalana el passat diumenge, dia 29 de març, després de presentar símptomes del virus.

Deu dies després, qui va ser alcalde de Barcelona entre 2011 i 2015 ha abandonat l'ingrés hospitalari, prova de la seva clara millora davant de la malaltia. El seu nebot, el conegut periodista Jordi Cabré, ho ha explicat a les xarxes socials:

Xavier Trias venç el coronavirus

El coronavirus que ha patit Trias no ha estat el primer problema de salut dels darrers anys de l'exalcalde barceloní. El dia de la Mercè, festa major de Barcelona, de l'any 2016, Trias va ingressar a l'Hospital de la Vall d'Hebron per una angina de pit, de la qual va ser operat per extreure-li un coàgul de sang implantant-li un cateterisme i un 'stent' coronari. Afortunadament, se'n va recuperar ràpidament. Fa pocs mesos, a més, va explicar en una entrevista a BTV que s'havia sotmès a un tractament amb ultrasons per eliminar les tremolors que patia, des de feia anys, a les seves mans.

L'exalcalde Trias, que té 73 anys, és una de les figures cabdals de la política catalana en els darrers anys. A banda d'haver ocupat l'alcaldia de Barcelona durant quatre anys, entre 2011 i 2015 —ha estat líder a l'oposició al mateix consistori entre 203 i 2011 i entre 2015 i 2019—, Trias, metge de professió, també va ser conseller de Sanitat de la Generalitat de Catalunya (1988-1996), i també va ocupar la cartera de Presidència entre els anys 1996 i 2000. Entre 2000 i 2004 va ser el líder de Convergència i Unió (CiU) al Congrés dels Diputats.