Primer pla de l'expresident de la Generalitat Quim Torra el 25 de desembre de 2020

El Constitucional desestima el recurs de Quim Torra contra la seva inhabilitació

L'excap del Govern ha avançat que la decisió deixa la porta oberta a portar el procediment judicial a Europa

El Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat aquest dijous el recurs d'empara de l'expresident de la GeneralitatQuim Torra contra la inhabilitació dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ratificada pel Tribunal Suprem (TS).

Considera que Quim Torra pretenia la restitució del seu càrrec

L'acte del TC, desestima la petició de Torra i considera que no pretenia evitar la pèrdua del càrrec, «sinó obtenir la restitució en aquest». En un comunicat de l'Oficina d'expresident de Torra, ha destacat que aquesta decisió del TC dona «via lliure i plena força» per a iniciar el procediment judicial europeu, i l'expresident confia que la justícia europea li donarà la raó.


A la nota de premsa que ha compartit l’expresident al seu compte de Twitter, la seva oficina assegura que «ja sabíem que no trobaríem justícia a Espanya», i que aquesta decisió del Tribunal Constitucional serveix per a «confirmar que cap tribunal no protegeix els catalans de la persecució que pateixen pel sol fet de ser independentistes». Així, afirmen que l’última decisió del Tribunal Constitucional sobre Torra «se suma als més de dos mil vuit-cents casos de repressió política contra l’independentisme català».

Així, les xarxes de Quim Torra s’han omplert de missatges de suport en aquesta situació, amb comentaris com «Sempre amb tu, president», «Som-hi, president! Amb vos, guanyarem!», «Segur que a Europa trobareu la justícia que mai es pot trobar als tribunals espanyols. Molta força!».