Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un dels boxs de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient ingressat per coronavirus

La troballa contra la Covid-19 que ho podria canviar tot: «Va curar 29 de 30 pacients»

El fàrmac s'administra una vegada al dia durant cinc minuts en cinc dies a través de la inhalació
Un dels boxs de l'UCI de l'hospital Santa Caterina de Salt amb un pacient ingressat per coronavirus
Metges d'un hospital de Tel-Aviv han descobert una fórmula innovadora que combat la Covid-19 | ACN

La Covid-19 segueix sense donar treva. Sí, és totalment cert. Però també ho és que els avanços científics van cada dia més enllà i ens permeten ser moderadament optimistes avui dia. La batalla la podem guanyar. Les vacunes s'han convertit fins ara en el gran actiu de lluita contra el coronavirus; malgrat això, ara sembla que un altre invent 'salvador' s'obre pas: un fàrmac inhalador contra la Covid-19 que «cura la Covid-19 en 5 dies».

L'hospital Ichilov de Tel-Aviv ha emès un comunicat on es congratula de la troballa d'un nou tractament capaç, segons diuen, de curar al 96% dels malalts més greus de coronavirus. «Un total de 29 de 30 pacients en condició moderada i greu als qui se'ls va subministrar van rebre en alta després d'entre tres i cinc dies. El pacient 30 es va recuperar dies després», comenten. I qui està després del miracle? El doctor i professor Nadir Arber.

El '20 minutos', qui avança la notícia, explica: «Es tracta d'EXO-CD24, una fórmula innovadora basada en exosomes enriquits amb CD24, administrats per aspiració directa als pulmons per a erradicar la tempesta de citocines produïda com a resultat de la infecció de Covid-19». Inicialment el medicament es va dissenyar per a contrarestar els efectes del càncer d'ovaris, però ara a Israel semblen haver-li trobat una nova utilitat contra el coronavirus.

Els 5 dies clau

El fàrmac s'administra una vegada al dia durant cinc minuts en cinc dies a través de la inhalació, actuant directament en els pulmons. És aquí on el fàrmac actua, alliberant i reduint la quantitat de citocines que contreuen la Covid-19.

«Fins i tot si les vacunes compleixen la seva funció, fins i tot si no es produeixen noves mutacions, d'una forma o una altra, el coronavirus es quedarà amb nosaltres», indica el mateix Arber mentre justifica al fil de la qüestió: «Va portar aproximadament sis mesos des del moment en què es va concebre la idea i es va inventar la tecnologia fins que es va provar per primera vegada en éssers humans, en la primera fase clínica».

L'hospital Ichilov presentarà una sol·licitud al Comitè de Hèlsinki per a poder continuar realitzant estudis i proves que permetin anar més enllà amb aquesta nova troballa contra el coronavirus.