Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Persona teclejant en un ordinador a la feina

Si vols trobar feina a l'abril, el SEPE té una proposta que no pots rebutjar

Aquesta nova iniciativa pot ser molt útil per ampliar coneixements i tenir més opcions de tenir una nova feina

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), juntament amb la Fundació per a la Formació a l'Ocupació (Fundae) i Digitalitzate Plus, han llançat una nova iniciativa. Amb l'objectiu d'ajudar la gent a aconseguir feina al sector de l'hostaleria i el turisme, han creat 1.800 cursos totalment gratuïts. Les formacions es poden fer de forma presencial o per internet i abasten tant nivells bàsics com altres de més especialitzats.

Aquests cursos estan dirigits a tipus de persones, tant desocupats com assalariats, autònoms o personal de l'administració pública. La iniciativa s'emmarca dins del Programa 45+, que vol millorar la inserció laboral dels treballadors que arriben a aquesta edat. Alguns cursos lliuren un document que certifica les noves competències que s'han adquirit, cosa que pot ser útil a les entrevistes de treball.

De què tracten aquests cursos gratuïts?

Les formacions estan relacionades amb l'àmbit del turisme i l'hostaleria. És una bona opció per ampliar coneixements, estar al dia i estar actualitzat per a les necessitats del món actual. A partir de certes edats és complicat tornar al món laboral i aquesta iniciativa del SEPE i Fundae és una gran opció per tenir més probabilitats.

Aquests cursos abasten temes de tota mena i tenen una durada molt variada. Alguns es poden completar en 4 hores, mentre que altres requereixen més de 200 hores. Un dels més coneguts i senzills està relacionat amb la gestió de queixes i reclamacions.

També hi ha formacions sobre anàlisi de la rendibilitat en establiments hotelers, utilitzar les xarxes socials com a estratègia corporativa o optimització de rutes de repartiment a domicili. El màrqueting en línia, la gestió d'esdeveniments, l'atenció al client o les tècniques de neteja són altres camps disponibles.

Com inscriure's a aquests cursos?

Per accedir a aquests cursos gratuïts, heu d'anar a la pàgina web de Digitalízate Plus. Un cop dins, tria el sector "turisme i hostaleria" i selecciona la teva situació laboral. En prémer la icona de la lupa es mostrarà una àmplia llista amb tots els cursos disponibles, on marca les hores i la seva modalitat.

Quan seleccionis la formació que vulguis realitzar, només has de seguir les instruccions que apareguin.

Aquesta iniciativa del SEPE i Fundae pot ser de gran ajuda per a moltes persones en situació de desocupació. Una mai no deixa d'aprendre, i renovar coneixements sempre és de gran ajuda.